Kalmeta: “MOST i Akcija mladih su protiv Zadra, demokraciju su pretvorili u političko nasilje”

“Povod današnje konferencije za tisak naš odgovor na istup jednog od čelnika MOST-a, gosp. Mira Bulja, koji je izjavio da treba ukinuti sve četiri dalmatinske županije i od toga napraviti samo jednu dalmatinsku regiju s centrom u Splitu”, rekao je danas predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta.

“To se samo nadovezuje na politiku MOSTA čija je temeljna reforma ukidanje županija i regionalizacija Hrvatske. Suprotno tome sva naša politika svih ovih godina je jačanje Zadra kao centra županije i protivljenje institucionalnom razvlašćivanju Zadra čije institucije su za vrijeme SDP-ove Vlade otišle iz Zadra. Osim toga MOST se u presudnom trenutku, kao partner HDZ-u u Vladi, svrstao uz SDP prihvaćajući njihovu inicijativu za smjenom ministra Marića i time pokušao srušiti Vladu čiji je on dio, odnosno destabilizirati Hrvatsku. Kao argumente su uzimali jeftinu političku demagogiju i to samo iz jednog jedinog razloga, a to je skupljanje jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji za lokalne izbore.
Da stvar bude još gora, njihov koalicijski partner na razini grada i županije je tzv. Akcija mladih, koji niti su od akcije niti su mladi.  U protekle četiri godine u Gradskom vijeću zloupotrebljavali su demokraciju i pretvorili je u političko nasilje.
To je bila destrukcija svega što se radilo u gradu Zadru, od plana za razvoj Sveučilišnog kampusa, ŠC Višnjik, Kneževe palače i svih drugih poduzetničlkih inicijativa za bolji život građana.
Prema tome, glas za MOST i Akciju mladih je glas PROTIV Zadra i svih zadarskih potreba. Njihovi prijedlozi bi unazadili i vratili unatrag sve ono što smo desetljećima gradili do sada.
Prijedlozi ove političke opcije predstavljaju katastrofu za grad Zadar i u tom smislu su negativniji od svih političkih opcija koje su se pojavile do sada u gradu Zadru.

Zbog svega iznesenog još jednom pozivamo građane grada Zadra i Zadarske županije da prepoznaju opasnost za grad Zadar kojoj je osnovni cilj ukidanje županije i jedna regija Dalmacija čije središte ne bi bio Zadar, protiv čega se mi apsolutno suprostavljamo i godinama već borimo. U bilo kojoj varijanti Zadar mora bit centar i zato pozivamo još jednom svoje sugrađane i žitelje Zadarske županije da izađu na izbore i svoj glas daju Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našim koalicijskim partnerima kao i kandidatima Branku Dukiću za gradonačelnika Grada Zadra i Božidaru Longinu za župana Zadarske županije”, poručio je Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...