Cestitka_Uskrs

Kapović srušio rekord po broju potpisa; 50 posto više nego prije četiri godine

Nezavisni kandidat za načelnika Općine Vir Kristijan Kapović predao je dokumentaciju Općinskom izbornom povjerenstvu – Vir povodom kandidature na predstojećim lokalnim izborima. Kao kandidat grupe građana prikupio je rekordnih 1,532 potpisa za svoju kandidaturu što je 50% više od broja prikupljenih potpisa prije 4 godine.

Ostali kandidati za načelnika, Igor Vučetić – Vir bez podjela, Josip Bašić – nezavisni i Ive Glavan – HDZ, u prosjeku su prikupili nešto više od 200 potpisa što ukupno iznosi nešto manje od 700 potpisa. Upravo iz ovih rezultata vidljivo je kako je biračko tijelo Općine Vir, njih 2/3, prepoznalo kvalitetu i trud koji je ova Općinska uprava na čelu sa Kristijanom Kapovićem ostvarila u prošlom mandatu i s ponosom možemo očekivati pobjedu na predstojećim izborima za načelnika u prvom krugu, odnosno osvajanje 8 od 13 vijećnika u Općinskom vijeću.

Želimo se svima zahvaliti na potpori i ujedno vas pozivamo da zajedno izađemo na izbore u nedjelju, 21. svibnja 2017. i potvrdimo kako je VIR U PRAVIM RUKAMA – JUČER, DANAS i SUTRA.

KRISTIJAN KAPOVIĆ – Nezavisni kandidat za načelnika i nositelj liste SDP-HSS-HSLS, studirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji i Visokoj poslovnoj školi Zagreb – smjer poslovne komunikacije. Uspješni je privatni poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu od 2002. godine, a dužnost načelnika Općine Vir obavlja od 2003. godine; pobijedio je na izborima 2005., 2009. i 2013.

ANTONIO VUČETIĆ – Nezavisni kandidat za zamjenika načelnika, magistrirao je na fakultetu Političkih znanosti u Zagrebu, privatni je poduzetnik u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini, a posljednje četiri godine radi u javnom sektoru na funkciji višeg stručnog suradnika u Uredu načelnika u Općini Vir.

Tko je tko u koaliciji SDP-HSS-HSLS

Koalicija SDP – HSS – HSLS predala je u četvrtak 04. svibnja Općinskom izbornom povjerenstvu popis kandidata za Općinsko vijeće Općine Vir za predstojeće lokalne izbore koji će se održati u nedjelju, 21. svibnja 2017. godine.

KRISTIJAN KAPOVIĆ
Nezavisni kandidat za načelnika i nositelj liste SDP-HSS-HSLS
Rođen je 1975. u Berlinu, Njemačka. Studirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji i Visokoj poslovnoj školi Zagreb – smjer poslovne komunikacije. Uspješni je privatni poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu od 2002. godine, a dužnost načelnika Općine Vir obavlja od 2003. godine; pobijedio je na izborima 2005., 2009. i 2013.

MARINO RUKAVINA
Predsjednik virskog SDP-a
Rođen je 1975. godine u Zadru, Hrvatska, diplomirani je ekonomist turizma s 12-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim mjestima u sustavu Općine Vir. Radio je kao pročelnik u Općini Vir te kao zamjenik direktora i direktor u poduzeću „Vir turizam“. Dugogodišnji Općinski vijećnik u više mandata u Općini Vir.

IGOR BLAŽEVIĆ
Predsjednik virskog HSS-a
Rođen je 1981.godine u Zenici, Bosna i Hercegovina, diplomirani je inženjer prometa na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Privatni je građevinski poduzetnik, ima desetogodišnje radno iskustvo na rukovodećim mjestima. Aktualni je voditelj operativno tehničkih poslova poduzeća „Vir održavanje“. Bio je član Poglavarstva Općine Vir i dugogodišnji je vijećnik Općine Vir.

MATE RADOVIĆ
Predsjednik virskog HSLS-a
Rođen 1974. u Zadru, Hrvatska. Diplomirao je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zadru; magistar je struke s područja arheologije istočnog Jadrana. Voditelj je Ninskog muzeja starina, ima tri uzastopna mandata u Općinskom vijeću od kojih šest godina kao predsjednik Općinskog vijeća.

KRISTINA PERIĆ
Rođena 1985. u Zadru, Hrvatska. Diplomirana ekonomistica turizma, ima 12-godišnje iskustvo na rukovodećim mjestima u turizmu i ugostiteljstvu. Trenutno je na radnom mjestu pročelnice Ureda načelnika Općine Vir gdje koordinira cijelom općinskom upravom i sustavom Općine Vir, a od ove godine je i novoimenovana direktorica destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“.

TOMISLAV ČEPIĆ
Rođen je 1975. godine u Zadru, Hrvatska, po zanimanju je pomorski tehničar – brodostrojar sa 22-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim mjestima tehničkog održavanja. Aktualni je voditelj operativno tehničkih poslova u komunalnom poduzeću „Čisti otok“ te zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Vir“.

NIKOLINA VUČETIĆ
Rođena je 1977. godine u Zadru, Hrvatska, po struci je upravni-pravnik. Ima dugogodišnje radno iskustvo u poduzetništvu i turizmu te se ističe kao jedna od najuspješnijih poduzetnica u sektoru turizma na otoku Vira. Aktivna je općinska vijećnica, članica klape „Puntadura“ s Vira.

JAGODA RADOVIĆ
Rođena 1975. u Zadru, Hrvatska. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru, Odsjeku za predškolski odgoj. Radović je u trećem uzastopnom mandatu ravnateljice te uspješno vodi Dječji vrtić „Smješko“ od prvog dana i njegovog osnutka 2007. godine, a realizirala je veliki projekt izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića. Uskoro priprema otvaranje jasličke usluge u Dječjem vrtiću „Smješko“ na radost roditelja i njihove djece.

SRĐAN LIVERIĆ
Rođen 1975. godine u Rijeci, Hrvatska. Diplomirani je ekonomist turizma s Fakulteta za hotelski i turistički menadžment u Opatiji. Ima 20-godišnje radno iskustvo u sektoru turizma i privatnom poduzetništvu te je aktualni voditelj projekta integralnog hotela u destinacijskoj kompaniji „Vir Turizam“.

MATE KAPOVIĆ
Rođen 1983. godine u Zadru, Hrvatska. Diplomirani je kineziolog sa Sveučilišta u Zagrebu, privatni poduzetnik koji ima dugogodišnje radno iskustvo na području sporta i rekreacije. Aktivni je sportaš te voditelj sportskog centra na Viru.

ELIZABETA FUMIĆ
Rođena 1970. u Rijeci, Hrvatska. Ima više od 30 godina iskustva rada u turizmu i ugostiteljstvu, privatna poduzetnica, predsjednica je Športsko ribolovnog društva „Vir“ i organizator natjecanja najviših razina u udičarenju štapom s obale i iz barke za žene i muškarce te bivša tajnica Europske udruge plesača – ESDU. Aktivna je članica udruge „Vizera“.

MAJA LIPOVAC
Rođena 1978. godine u Banja Luci, Bosna i Hercegovina, privatna je poduzetnica u trgovini. Diplomirala je predškolski odgoj, a zaposlena je u Dječjem vrtiću „Smješko“ na Viru.

HRVOJE BAŠIĆ
Rođen 1975. u Zadru, Hrvatska. Diplomirani inženjer i magistar ekonomskih znanosti s 15-godišnjim radnim iskustvom na rukovodećim pozicijama, privatni poduzetnik u turizmu. Zahvaljujući njegovom stručnom vođenju „Vodovod Vir“ je prerastao u tvrtku koja je u fazi realizacije jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekta u Republici Hrvatskoj, odnosno izgradnje cjelokupnog sustava vodovoda i odvodnje-kanalizacije na području Vira, Nina, Vrsi i Privlake, vrijednog približno milijardu kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...