KK Zadar kažnjen s 35 tisuća kuna zbog paljenja baklje i prekidanja utakmice s Cibonom

Prvi radni dan mjeseca svibnja bio je prilično aktivan za povjerenika A-1 muške lige Dražena Jendriša, dobar dio vremena proveo je za ispisivanje novčanih kazni, donose Sportske novosti.

Najgore je prošao KK Zadar koji Hrvatskom košarkaškom savezu mora platiti ukupno 35.000 kuna, a u najzanimljivijem slučaju Aco Petrović kažnjen je s 5000 kuna…

Suci su prijavili izbornika košarkaške reprezentacije za vrijeđanje nakon utakmice 26. kola A-1 lige, a Petroviću nije prošla isprika da je u dvorani bio kao roditelj (sin Marko igra za Goricu), a ne kao djelatnik HKS-a…

Ipak sam i izbornik reprezentacije pa prihvaćam kaznu. S time je za mene ova priča završena, prokomentirao je Petrović.

Prve dvije utakmice četvrtfinala između Cibone i Zadra obilježilo je paljenje baklji u obje dvorane, jedan kratkotrajni prekid te izbacivanje zadarskog Tornada iz Draženova doma. Jendriš je izračunao da će KK Zadar to koštati ukupno 35.000 kuna, a najveći iznos, 20.000, odnosi se na prekidanje utakmice.

Na Cibonin račun stići će faktura na samo 5000 kuna zbog loše organizacije redarske službe.

Priličan broj izazova za sve strane uoči majstorice ovih klubova koja se sutra igra u Draženovu domu.

Ime glavnog sponzora Jolly JBS-a Josipa Stojanovića ne nalazi se niti u jednom službenom dokumentu kluba pa povjerenik nije pronašao način na koji bi ga kaznio zbog niza izjava nakon (ne)očekivanog poraza Cedevite od Šibenika u posljednjem kolu. No, to ne znači da ga prozvani suci neće privatno tužiti.

S 5000 kuna je zbog prijave sudaca kažnjen i trener Zaboka Dragutin Črnjević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...