Koalicija SDP-HNS-HSS: “Zadar nije utvrda HDZ-a! Ako svi građani iziđu na izbore, to će i pokazati!”

Koalicija SDP-a, HNS-a  i HSS-a predstavila je danas posljednji dio programa „Zadar su ljudi“. Na predstavljanju su sudjelovali: Kristijan Kovačević, kandidat za zamjenika gradonačelnice i predsjednik Gradske organizacije HNS-a, Erol Gaši, kandidat za zamjenika gradonačelnice iz redova SDP-a te kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra Sabina Glasovac.

Kovačević: Grad je razrovan, velike su gužve u prometu jer je zatvoreno više gradskih prometnica, čak se radi i po noći i to sve baš pred izbore. Četiri godine se nije radilo ništa, a sad se sve riješava u kratkom roku. Građani su već odavno shvatili da je približavanje datuma izbora jedini način da se u našem gradu riješe neki problemi i započnu projekti.

Kovačević je kao primjer zanemarivanja nekih dijelova grada istaknuo probleme u naselju Gaženica. Niti 23 godine od završetka rata u ulici Sidonije Rubido još uvijek nije rješen preblem ruševina koje predstavljaju veliku prjetnju za djecu, pa tamošnji roditelji svakodnevno strahuju za sigurnost svoje djece dok se igraju. Kovačević se osvrnuo i na natpise da je Zadar utvrda HDZ-a: „Ne priznajemo da je Zadar utvrda HDZ-a, to naprosto nije točno! Na posljednjim izborima, koalicija HDZ-a dobila je 10996 glasova dok je u Zadru bilo evidentirano preko 65 tisuća birača. Zar ćemo dozvoliti ponovno da tako mali broj birača određuje sudbinu Zadra. Pozivam sve Zadranke i Zadrane da izađu na izbore u nedjelju i zaokruže broj 5 za Sabinu Glasovac i listu broj 9 SDP-a, HNS-a i HSS-a za Gradsko vijeće.

Erol Gaši je poručio: 27 godina Zadrom vlada HDZ, 27 godina im nitko nije stajao na putu da ostvare Zadar bez nezaposlenosti kojeg su obećavali i da u Zadru zavlada blagostanje. Dapače u nama, oporbi, su u ključnim projektima uvijek imali podršku. U tih 27 godina, dogodilo se da od sadašnjeg slogana „Za Zadar svaki dan“ u stvarnosti imamo „Iz Zadra svaki dan“! Iz Zadra za Dublin i ostala mjesta po svijetu. Naš mladi napuštaju grad jer je zavladalo beznađe, Zadar stagnira i onaj tko tome ne može pogledati u oči laže samom sebi.  Pozivam sve Zadranke i Zadrane, da umjesto beznađa iziđu na izbore jer izlaznost od 30 do 40 posto neće nikako biti dovoljna da se situacija u Zadru promjeni. Pozivam sve one nezadovoljne i svjesne da u ovih 27 godina grad ne ide u dobrom smjeru, da iziđu na izbore jer to je jedini put da se Zadru dogodi potrebna promjena.

Sabina Glasovac je poručila: Činjenica je da je Zadar utvrda klijentelizma, utvrda iz koje mladi svakodnevno odlaze u želji da svoju budućnost pronađu izvan Zadra. Naš slogan je „Zadar su ljudi“ i mi zaista mislimo, i nismo jedini, da se sve ove godine malo ulagalo u ljude.  U ovoj kampanji nismo davali nerealna obećanja i jamčmo da će u naredne četiri godine Zadar imati niže cijene vrtića do maksimalno 500 kuna, besplatne udžbenike i obrok za osnovnoškolce, više rodiljne naknade 3 tisuće za prvo, 6 za drugo i 12 za treće djete, više stipendija i bolju skrb za umirovljenike.

Naša vizija Zadra je grad bez klijentelizma, Zadar iz kojeg mladi ne odlaze već se u njega vraćaju, Zadar u kojem neće postojati građani prvog i drugog reda. Naša vizija je grad u kojem će svaki čovjek imati jednake šanse da ostvari svoje vizije i snove. Pozivam sve Zadranke i Zadrane koji dijele našu viziju Zadra da izađu u nedjelju na izbore i da nam ukažu povjerenje da zajedno s njima gradimo bolju budućnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...