Konačno! Google nakon napada dodatno zaštitio Gmail

Nakon što su se pojavile vijesti o phishingu koji koristi Google Docs kao mamac za prijevaru, iz diva u Mountain Viewu stiže najava novih zaštitnih značajki.

U Googleu dodaju nove sigurnosne provjere u aplikaciju Gmail za mobilni operativni sustav Android, namijenjene zaštiti od napada phishingom.

Kad dobijete e-poštu s poveznicom na web odredište koje je Gmail prepoznao kao krivotvorinu, pojavit će se upozorenje kako je riječ o mogućoj phishing prijevari. Moći ćete ili odustati od posjete tom web odredištu ili ga ipak posjetiti ako smatrate da je dovoljno sigurno, piše Tportal.

Zasad novu značajku nismo primijetili na uređajima u Hrvatskoj, ali za očekivati je kako će postati dostupna ovih dana.

Kao što smo već pisali, nedavno je otkriven sofisticiran napad phishingom koji je mogao poprimiti prilično velike razmjere.

Napadači vam pošalju jednostavan e-mail u kojem je navedeno kako je s vama podijeljen Googleov dokument. Moguće je kako će poruka izgledati kao da je pristigla od nekog s vašeg popisa kontakata u Gmailu.

Ako kliknete na dugme za dijeljenje naći ćete se na pravoj Googleovoj stranici za odabir korisničkog računa. Ukoliko odabarete korisnički račun kojeg želite koristiti, nešto što se predstavlja kao Google Docs tražit će od vas nekoliko dozvola za pristup vašem računu, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...