Legende i mitovi Zadarske županije u Gradskoj straži

Povodom Etno dana u Gradskoj straži održana je pričaonica Legende i mitovi Zadarske županije.

U Gradskoj straži okupili su se učenici koji su, kroz razgovor sa svojim starijim ukućanima, napisali radove o legendama i mitovima zadarskog područja te su ih danas prezentirali publici u kojoj su većinom sjedila djeca zadarskih vrtića. Osnovac Ivan je tako podijelio priču svoje bake o mudrom slovu kojeg su, kaže baka, osmislili nepismeni ljudi, a mališani su sa zanimanjem slušali.

Da bi djeci pružili potpuno iskustvo, organizatori su pozvali i posebne goste, Vladimira Alavanju iz Muzeja Grada Zadra i Antu Mihića iz Sali koji su s prisutnima podijelili svoje životne priče i lekcije koje su naučili u djetinjstvu. Na veseo i interaktivan način razgovaralo se o strahu, različitostima i brojnim drugim temama, a ono što su danas čuli djeci će sigurno biti dobar temelj za daljnji razvoj.

Podsjetimo, Etno dani traju do 9. lipnja, a do završne povorke imat ćete priliku, zajedno sa svojim najmlađima, sudjelovati i svjedočiti brojnim manifestacijama tematski vezanima za tradicijsku kulturu sjeverne Dalmacije. Etno dane organizira Etnološki odjel Narodnog muzeja u Zadru, a potpun program možete pogledati na njegovim službenim stranicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...