Liburnija predstavila nove autobuse; Kalmeta: “Ovo je dokaz da je Zadar uvijek korak ispred ostalih gradova!”

Tvrtka Liburnija danas je predstavila pojačanje u gradskom prijevozu putnika koje donosi kupovina pet novih autobusa Mercedes Citaro. Investicija je to od 9,3 milijuna kuna, s kojom se starost voznog parka smanjila na 5,5 godina. Sve je to u službi udobnosti i sigurnosti građana koji koriste gradski prijevoz, od kojih je preko 8000 čije mjesečne pokaze financira Grad Zadar (studenti, umirovljenici, invalidi…).

Sami autobusi predstavljaju novi standard u gradskom prijevozu, jer su udobniji, štedljiviji i ekološki prihvatljiviji od svih dosadašnjih. Opremljeni su Euro 6 motorima koji ostvaruju značajne uštede u potrošnji goriva, a emisiju štetnih plinova svode na minimum. Također, autobusi su opremljeni rampama za ukrcaj invalida i dječjih kolica da bi se građanima maksimalno olakšalo korištenje ove javne usluge.

Ovih pet autobusa bit će u funkciji već od dolazećeg vikenda, kada se očekukuje pojačan promet zbog održavanja utrke Wings for Life.

Predstavljanjem i probnom vožnjom iznimno je zadovoljan i gradonačelnik Božidar Kalmeta.

– Mi smo nekidan prvi u Hrvatskoj uveli pametne govornice, a danas i najmodernije autobuse za javni prijevoz. I u tome smo prvi i pokazujemo da je Zadar uvijek korak ispred ostalih gradova, kazao je.

Fotogalerija novih autobusa dostupna je na mrežnim stranicama Grada Zadra. (Samo dno stranice)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...