Miočić uoči meča karijere: “Umirem od gladi. Uvijek. Santos je super simpatičan, ali ja pobjeđujem!”

Pet dana prije meča Stipe Miočića i Juniora dos Santosa Nova TV je posjetila UFC prvaka teške kategorije u Clevelandu. 34-godišnji američki Hrvat uoči druge obrane naslova protiv Juniora Dos Santosa želi postati prvi UFC teškaš koji će obraniti naslov dva puta.

* Gospodine Miočić, hvala vam što ste odvojili vrijeme za Novu TV. Kada sam posljednji put razgovarao s vama, prije šest mjeseci, u jednom trgovačkom centru, bilo je mnogo ljudi koji su čekali Vaš autogram. Koliko ste ih potpisali taj dan?

“Mnogo. Mislim, negdje oko 800 ili više. Tisuću čak, ne znam. Toliko je bilo ljudi, bila je prava ludnica. Bilo je fenomenalno i bilo mi je drago biti dio toga”.

Miočić je spreman i uvjeren u pobjedu
* Kako idu pripreme za borbu? Imate li neke specijalne metode za Dos Santosa?

“Pripreme idu dobro. Pobijedit ću. Izaći ću iz oktogona opet kao prvak s pojasom. Spreman sam, volio bih da je borba već sutra”.

* Koliko ste sada bolji borac nego prije dvije i pol godine, kada ste izgubili borbu protiv Dos Santosa?

“Potpuno drugačiji borac. Drugačiji sam u svakom aspektu. Bolji sam kondicijski, imam više samopouzdanja, bolje hrvam, bolje grapplam, u svemu sam bolji. 100 posto bolji”.

* Koje je vaše mišljenje o protivniku?

“On je super simpatičan. Sjajan tip i veliki borac. Nažalost, moramo se boriti i, nažalost po njega, pobijedit ću”.

* Cro Cop, recimo, nikada nije volio trenirati u kampovima. Trenirate li vi uvijek ovdje u Strong style dvorani s istim sparing partnerima?

“Uvijek treniram ovdje. Cro Cop ima odličnu dvoranu u kući i zašto bi išao ikamo? Ja nemam dvoranu u svojoj kući, dolazim stalno ovdje, jer imam nevjerojatne trenere i sparing partnere. Dovodim ovamo sparing partnere koji mi trebaju. Ovisi o protivniku. Ako je udarač, grappler, dovodim slične profile na trening”.

“Nikada nisam zadovoljan, uvijek želim biti bolji”
* Koliko je trenutačno UFC boraca u ovoj dvorani?

“Samo dvoje. Ja i Jessica Eye”.

* Možete li usporediti svoj život sada i prije nego što ste postali UFC prvak?

“Mislim da sam danas mnogo zaposleniji, mnogo je više obveza, ali to je sve dio igre. Nikada nisam zadovoljan, uvijek želim biti bolji. Želim pobjeđivati. Volim pobjeđivati i biti pobjednik. Volim to što radim i nikada se neću predati”.

* Uvijek gladan pobjeda?

“Umirem od gladi. Uvijek”.

* Upoznali ste LeBrona Jamesa i mi smo bili u Akronu. Kakav je kao osoba?

“Jako dobar tip. Svi košarkaši Clevelanda su super. Bili smo na utakmici Indiansa. Vidio sam ga baš na posljednjoj utakmici s Torontom. Zaista je dobar, voli se šaliti. Svi su takvi. On je velika zvijezda, a ja sam sretan što me znaju u Clevelandu”.

* Jeste li ikada spasili nekomu život kao medicinski tehničar?

“Jesam, da. Nekoliko puta. To je nevjerojatno. To je ono zašto se pripremate kao vatrogasac i medicinski tehničar. Nekomu spasiti život. Ne može bolje od toga. Poseban osjećaj”.

* Još uvijek imate vremena za to?

“O da. Mislim da radim još jednu smjenu ovaj tjedan. Moram provjeriti raspored”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...