Miočićev otac: “Stipi smo uvijek govorili da ne smije zaboraviti hrvatske korijene”

Kad se 13. svibnja Stipe Miočić (34) u Dallasu namjeri na Juniora Dos Santosa, Stipin otac Bojan borbu će gledati u Linzu, u austrijskom gradu u kojem živi i radi, piše Max!

– Prvi put gledat ću sinovu borbu izvan kuće, u jednom restoranu jer to organiziraju dečki iz udruge “Uvijek vjerni Linz” predvođeni jednim momkom Fabijanom koji to sjajno organizira, ističe Bojan Miočić i dodaje da se ne boji gledati sinove nastupe uživo, ali nije niti da voli biti u blizini, prenosi Večernji.

– U vrijeme borbe baš ne volim ulaziti u njegov vidokrug jer želim da se on što manje bavi sa mnom kao roditeljem, i ostalom rodbinom, a što više onime što ga čega u kavezu. Uostalom, posljednju borbu koju sam gledao uživo, a bilo je to u rujnu 2012. u Engleskoj protiv Struvea, sin je izgubio i to na brutalan način. No, možda je i bolje da je tako izgubio jer to je bio jedan od onih poučnih poraza iz kojeg je Stipe jako puno naučio.

Otac i sin uvijek se čuju dan prije borbe.

– To je već postala tradicija. Ne propitujem ja njega puno o njegovim treninzima i borbi, već mu poželim sportsku sreću i kažem da se čuva. I tu i tamo dodam da obavi posao kako najbolje zna.

Svjestan je otac koliko puno promotivnih obveza ima njegov sin uoči ovakvih borbi kakva ga upravo čeka: – Čak 90 posto svih obveza dirigira mu organizacija UFC, pa se mora pojavljivati na raznim lokacijama radi promoviranja borbe. No, ma gdje god bio, a tu ima i obveznih putovanja, on ne propušta odraditi svoj trening.

Kakva je očeva prognoza sinove druge obrane naslova UFC-ova teškaškog prvaka?

– Za razliku od njihove prve borbe koja se dogodila u prosincu 2014., ova neće otići u pet rundi. To sigurno mogu reći. Nikad nisam bio precizan prognozer pa ne mogu reći u kojoj će to biti rundi, no uvjeren sam da će ga Stipe ovaj put nokautirati.

Stipe i Junior su slični

Zar se šampionov otac ne boji izazivača za kojeg neki kažu da će biti Stipin najveći izazov dosad? Uostalom, u tom prvom meču upravo je on bio pobjednik iznimna okršaja u pet rundi.

– Za mene Dos Santos nije najopasniji protivnik. Ako Stipu nije pobijedio Overeem, a za njega kažu da ima jače udarce od Dos Santosa, onda se ne bojim niti ovoga borca. Doduše, u teškoj kategoriji jedan udarac može sve promijeniti pa treba biti oprezan.

Stipe i Junior slični su borci. Obojica su jako dobri boksači.

– Što se tiče boksa, nikome od njih dvojice ne bih dao prednost, no Stipina je prednost u hrvanju, a s obzirom na to da se obučavao i u džiju-džicuu, ja bih mu dao prednost u parteru.

Stipe je dokazao da ima jako dobru bradu, što je genetsko nasljeđe.

– On ima neku dalmatinsko-ličku bradu. Ja sam se kao mlađi znao potući, dobio bih i batina, no nitko me još nije nokautirao.

Ni ovaj put, u očima mnogih prognozera, Stipe nije favorit? Što na to kaže tata Miočić?

– Meni se to sviđa, a Stipi pogotovo. Kad se on bori, on je uvijek onaj koji nije favorit, što je u neku ruku i dobro.

Ako Stipe pobijedi i postane prvi teškaški prvak koji je pobijedio u tri borbe za naslov uzastopce, Miočićima bi se mogla ostvariti velika želja.

– Po nekoj mojoj procjeni tada bi imao izgleda da brani naslov u Hrvatsku, a ako ne u Lijepoj Našoj, a onda u Europi, recimo u Njemačkoj. Jer, sljedeći izazivač mogao bi biti Francuz Francis Ngannou, borac čija karijera ima strmu uzlaznu putanju.

U tom slučaju i jedan i drugi mogli bi imati na tisuće svojih navijača.

– Stipi jako puno znači što ga Hrvati toliko podržavaju, pa je nedavno na svom Facebook-profilu napisao da je počašćen što iza njega stoji jedna cijela nacija.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...