Mjesni odbor Rtina vjeruje da načelnik Ražanca Nikola Miletić djeluje van zakona

Na našu e-mail adresu stiglo je priopćenje Mjesnog odbora Rtina koji izražava vjeru u nezakonite djelatnosti načelnika Općine Ražanac Nikole Miletića. Priopćenje, po zahtjevu Mjesnog odbora, prenosimo u cijelosti bez izmjena.


PRIOPĆENJE MJESNOG ODBORA RTINA

NAKON ČETIRI GODINE LAŽI I OBMANA NAČELNIKA NIKOLE MILETIĆA, OVO JE KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU:

SUMNJA NA PLJAČKU U RTINI : JEDNOSTAVNU PROSTORIJU OD 52 KVADRATA NAČELNIK PLAĆA MILIJUN KUNA ILI 2.500 EURA PO KVADRATU

 Rtina je mjesto u Općini Ražanac koje zahvaljujući svom geostrateškom položaju ostvaruje veliki broj turističkih noćenja i novoizgrađenih građevinskih objekata. Upravo zbog toga u cjelokupnom proračunu općine Ražanac koji iznosi otprilike 9 milijuna kuna, Rtina puni 30 % ili nešto manje od tri milijuna kuna godišnje. Zbog ove činjenice teško je povjerovati da je u posljednje četiri godine vladavine Nikole Miletića kao općinskog načelnika, u komunalni razvoj ovoga mjesta uloženo tek nekoliko desetaka tisuća kuna i to za financiranje dvije dječje ljuljačke, nekoliko kamiona šljunka na plaži te stotinjak metara asfaltiranih putova prema kućama načelniku odanih glasača. Nevjerojatno je i to da turistička zajednica općine Ražanac čiji je predsjednik općinski načelnik u ovako razvijenom turističkom mjestu organizira tek tri ljetna događanja, dok ih u Ražancu ima više od osamnaest.

Imajući u vidu ovakve sramotne poteze općinske vlasti, mjesni odbor odmah po konstituiranju koncem prošle godine započinje sa snažnim apelima prema općinskom načelniku, u svrhu  poboljšanja njegovog odnosa prema drugom najvećem mjestu općine. Sazivani su zborovi mještana, pisani su dopisi, ali sve je rezultiralo praznim obećanjima pred mještanima i neodgovaranjem na dopise. Naime, na šest dopisa koji su se odnosili na komunalno uređenje mjesta (loša javna rasvjeta, oborinske vode, divlji deponij, radne akcije, plan i program rada, izgradnja putova, autobusnih nadstrešnica) poslanih načelniku u travnju, isti se nije udostojao odgovoriti na niti jedan.

Obzirom na skorašnje izbore načelnik izvlači as iz rukava – projekt gradnje mjesne mrtvačnice čiji je glavni projekt s izdanom građevinskom dozvolom izrađen prije četiri godine. Dakle, načelnik glavni projekt ima u ladici četiri godine i nakon toliko vremena zapostavljanja Rtine, pred izbore odlučuje krenuti u izgradnju.

Članovi mjesnog odbora i mještani ovakav potez dočekali su s oduševljenjem  pošto je u četiri godine Rtina u proračun općine uplatila nešto manje od dvanaest milijuna kuna, a kako je već rečeno nije izgrađeno skoro ništa. Početno oduševljenje zamijenila je nevjerica i gorčina. Naime , 09. ožujka 2017.godine kreće projekt mrtvačnice– objekta s četiri zida i krovom, bez ledenice s konačnom izmjerenom natkrivenom površinom od 52 m². Čak bi i na ovo mještani Rtine pristali da načelnik takav objekt ne plaća nevjerojatnih 940 tisuća kuna, što iznosi 18 tisuća kuna po kvadratu ili 2500 eura. Bezobrazluk načelnika Miletića ide toliko daleko da mu je lokalni obrtnik nudio izgradnju takvog objekta za 400 tisuća kuna  što ovaj nije prihvatio kao ni sugestije mještana, ni suradnju mjesnog kako bi se troškovi smanjili već je izgradnju povjerio nepoznatoj tvrtci iz unutrašnjosti. Iz ovoga je svakome vidljivo da je ovaj projekt pretplaćen barem za pola milijuna kuna više. Pitamo se gdje su ? Mještani su ogorčeni jer su na svojim leđima osjetili kako posluje ražanački načelnik – daj narodu mrvice, sve nekoliko puta preplati, a netko uzima proviziju. Upravo zbog toga Mjesni odbor Rtina će Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske uputiti zahtjev za provođenjem istrage u ovom slučaju, a sve u cilju zaštite interesa mještana Rtine.

Nakon četiri godine ponižavanja od strane načelnika Miletića kroz koje su ga mještani Rtine financirali ovo je zbilja kap koja je prelila čašu. Mjesni odbor Rtina bez obzira tko u slijedeće četiri godine bude obnašao vlast u općini Ražanac nikada neće dozvoliti kao ni dosada, da se pojedinci u vlasti bogate preko leđa mještana Rtine.

MJESNI ODBOR RTINA

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...