Modrić i Xavijev nasljednik vode glavnu bitku: “Oni drže ključeve finala”

Prije finala Lige prvaka 2016., u kojem se također igrao madridski derbi, sjajnog veznjaka Atletica pitali su kojeg igrača Reala bi uzeo u svoju momčad. Ignorirao je Ronalda, Balea, Ramosa. – – Modrića. Kako samo kontrolira igru Reala. Jako volim Modrića, bio je njegov odgovor.

Večeras od 20.45 ima izravan dvoboj s omiljenim igračem u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Santiago Bernabeuu, piše Index.

Jorge Resurreccion Merodio, umjetničkog imena Koke ima 25 godina, ali od toga je čak 17 u Atleticu. Otkako se ustalio u prvoj momčadi i postao nezamjenjiv, dokazao je da jednako kvalitetno može igrati na oba boka ili u sredini, gdje sjajno dijeli lopte, čita igru te poteze suigrača i protivnika. Koliko je Koke dobar zna svatko tko je barem jednom gledao Atletico, a oni koji više vjeruju autoritetima, neka pročitaju što je o njemu rekao veliki Xavi kada ga je proglasio nasljednikom:

– Koke ima sve: fizičku moć i talent, on je igrač sadašnjosti i za budućnost. S pravom ga se smatra glavnim igračem Španjolske u idućih deset godina. Ja sam posebno slab na njega jer igra na istoj poziciji kao i ja i mislim da je izvanserijski nogometaš.

Mišljenje koje o njima vlada u Španjolskoj, a i koje imaju jedan o drugom, dijeli i madridska Marca. Jedan od najutjecajnijih sportskih dnevnika na svijetu, upravo je dvoboj Modrića i Kokea na sredini terena označio ključnim u večerašnjem i uzvratnom dvoboju koji se iduće srijede igra na Vicente Calderonu.

– Modrić i Koke drže ključeve kojima se otključava brava ovog duplog madridskog derbija, a jedan od njih dvojice koji više bude kontrolirao loptu, kupit će svojoj momčadi kartu za Cardiff. Hrvat u zadnje vrijeme pokazuje da je umoran i ima velike oscilacije, što je za njega nečuveno. Temperamentni Koke je u naletu i protiv Modrića traži osvetu za sve one poraze od njega prošlih godina u finalima i četvrtfinalu Lige prvaka.

Sudeći prema statistici koju podastire Marca, Koke je ove sezone u Ligi prvaka ispred Modrića po svim pokazateljima. Odigrao je svih 10 utakmica, Modrić 8. Oduzeo je 78 lopti protivniku, Modrić 49. Na gol je pucao 12 puta, Modrić 6. Modrić jedino ima malo bolji postotak uspješnih dodavanja (88 naprema 86), ali ih Koke ima daleko više, 681 naprema Modrićeva 462.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...