Modrić nakon pobjede nad Atleticom: “Osjećam se fizički odlično i to je presudno da do kraja sezone budem na razini”

Kad je najviše trebalo, vratio se “pravi” Luka Modrić! Redatelj Realove igre učinkom protiv Atletica na Calderonu samo je potvrdio uzlaznu putanju, odnosno dostigao najbolju formu taman kada je to bilo najpotrebnije. Po općim ocjenama stručnih i inih analitičara u Španjolskoj, Modrić je bio, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih pojedinaca Blancosa, piše Jutarnji.hr.

Mediji ga tretiraju ključnim, uz Isca, da Real nakon furioznih 15-ak minuta Atletica, te neočekivanog im ranog minusa od dva gola, nije potonuo. Ta su dva znalca, kaže analitičar Marce, “zarobili” loptu i posjedom, kombinatorikom i ubacivanjima između linija potpuno promijenili tijekove uzvrata polufinala…

Dan poslije, slaže li se Modrić s tim ocjenama?

– Što se moje igre tiče, nije na meni da o tome govorim. Mogu tek reći da sam zadovoljan svojim učinkom, no najvažnije od svega jest da je Real izborio finale!

Prvi su se dojmovi slegli.

– Jesu i super su! Imali smo teških 15 minuta na početku. Atletico je išao va banque, a mi očito nismo dobro ušli u utakmicu. Bili smo pod kanonadom, dobili dva gola, ali ono što me već tada dojmilo, to je da nismo paničarili. Štoviše, nakon drugog njihova gola počeli smo igrati kako treba i utakmicu odveli u pravcu konačnog uspjeha.

Niste se, dakle, nakon 0:2 uplašili da biste mogli ostati bez ičega?

– Nisam, ni u jednom trenutku nisam tako nešto pomislio, a po gardu suigrača nije nitko. Svi smo bili uvjereni da jedan gol rješava prolaz, a isto smo bili uvjerenja kako ćemo mi taj gol postići prije ili poslije. Nakon fenomenalne akcije Benzeme i Iscova gola sve je praktički bilo riješeno. Znate, otkako sam u Realu, imali smo iskustva da bismo na uzvrat išli sa 3:0, primjerice, protiv Borussije Dortmund, Galatasaraya, a onda je bilo stani-pani. Samo mali pad koncentracije i na tim razinama te svatko kažnjava. Protiv Atletica smo dobili gol nakon kornera i penala.

Colchonerosi su bili vrlo agresivni i pomalo nasrtljivi?

– Oni uvijek igraju vrlo čvrsto i agresivno, ali sve je to bilo očekivano. Osobno nisam imao dojam da je to sada nešto izvan granica fair playa. Atletico ima takav stil i muški su se borili za sebe i svoje navijače.

Atmosfera je bila dojmljiva?

– Sjajna i osobno mi je veliki gušt igrati u takvom ambijentu.

Vidjelo se po vašoj igri. Opći je dojam da ste na svojim standardima najbolje forme, nakon faze pada. Jeste li imali i pad samopouzdanja?

– Ne, nikakvih problema sa samopouzdanjem nije bilo. Znao sam što me limitira nakon druge ozljede u relativnom kratkom vremenu, a to je fizička sprema. Nakon artroskopije sam se brzo vratio u formu, ali onda me pauza zbog aduktora vratila na početak. Tu sam izgubio ritam i bio sam svjestan, kad nadoknadim fizičku spremu, tada ću moći odigrati na željenim razinama.

Tako je i bilo, u pravi čas za Real i za vas?

– Ne gledam to tako osobno. Najvažnije je da je Real ostvario uspjeh, jer onda je i svakom pojedincu dobro. Ponavljam, osjećam se fizički odlično i to je presudno da do kraja sezone budem na razini koja se od mene očekuje.

Zidane je očito pogodio s rotacijama. Real je prilično svjež stigao pred najvažnije mečeve godine?

– Trener je imao svoju viziju i dosljedno se nje drži. Činjenica je da fizički djelujemo stvarno dobro, ali po meni je Real po tom pitanju konstantno uvjerljiv cijelu sezonu. Imali smo odlične pripreme i to se kvalitetno održava. Naravno, ne možeš sada stalno biti jednako učinkovit u igri, a i ozljede pridonesu da se poremeti ritam. Ukupno gledano, jasno je da smo u krucijalni dio sezone ušli spremni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...