Na koga je izvršen pritisak? Ustavni sud RH štiti HDZ Sv. Filipa i Jakova unatoč kršenju izbornog zakona

Kandidatkinja za županicu Zadarske županije jučer je od Ustavnog suda službeno zatražila uvid u pojedinačno glasanje sudaca Ustavnog suda o Odluci o žalbi na rješenje Županijskog izbornog povjerenstva Zadarske županije od 9.5.2017. (VIIA-2158/2017.).

Naime, podsjeća Sabljar Dračevac, Ustavni sud je većinom glasova poništio rješenje Županijskog izbornog povjerenstva, koje je listu HDZ-a za Općinsko vijeće Općine Sv. Filip i Jakov proglasilo nepravovaljanom.

A što se prethodno dogodilo? Kandidatkinja na listi HDZ-a za ovo Općinsko vijeće bila je prijavljena nepravilno, točnije tek nakon raspisivanja izbora, što je bio razlog Županijskom izbornom povjerenstvu za proglašavanje liste nepravovaljanom.

Ovom odlukom Ustavnog suda, drži Sabljar Dračevac, krši se zakon i Ustav te smatra da javnost ima pravo znati kako su pojedinačno glasali suci Ustavnog suda.

Tim više, jer se šire neprovjerene informacije kako je, osim izdvojenog mišljenja odluka donesena jedinstvenim stavom. Prema neslužbenim informacijama to nije točno i tražim da se javnost informira o stvarnom stanju glasanja, ističe SDP-ovka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...