Nećak Marija Pešuta: “Stric me ‘mrtav pijan’ izudarao šakama po glavi, gušio me i prijetio ubojstvom”

Kad sam mu okrenuo leđa, nekoliko puta me svom snagom udario šakom u glavu i počeo gušiti. Bio je pijan i prijetio je da će ubiti mene i moju majku, priča nam nećak Marija Pešuta, gradskog pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb, u čijoj je kući na adresi Vlade Janjića Cape, zbog obiteljskog nasilja, sinoć oko 20 sati intervenirala policija.

Između pročelnika i njegove nevjeste prvo je, kako kaže mladić, došlo do verbalnog sukoba, a onda je čuo da vidno alkoholizirani Pešut prijeti njegovoj majci ubojstvom.

- Bilo me strah da će nauditi mojoj majci. Nakon što sam mu rekao da ju ostavi na miru, dok sam odlazio stric me nekoliko puta udario šakom u glavu i počeo gušiti. Kad sam se oslobodio pozvao sam policiju, kaže nećak koji je nekoliko sati kasnije, zbog vrtoglavice i bolova u glavi otišao na Hitan prijem zadarske Opće bolnice.

- Nisam se osjećao dobro, pa sam potražio liječničku pomoć, priča i dodaje kako njegova obitelj već dugo nije u dobrim odnosima s Pešutom s kojim dijele obiteljsku kuću na Putu Bokanjca.

- Želimo da se sazna istina o ovom čovjeku. On je obiteljski nasilnik.

Od Elisa Žodana, glasnogovornika PU zadarske saznajemo kako je sinoć oko 20 sati zaprimljena prijava zbog nasilja u obitelji na spomenutoj adresi, no kako nam više od toga ne može reći.

- Sinoć smo zaprimili prijavu, a događaj je još u obradi, rekao nam je Žodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...