Nećak Marija Pešuta: “Stric me ‘mrtav pijan’ izudarao šakama po glavi, gušio me i prijetio ubojstvom”

Kad sam mu okrenuo leđa, nekoliko puta me svom snagom udario šakom u glavu i počeo gušiti. Bio je pijan i prijetio je da će ubiti mene i moju majku, priča nam nećak Marija Pešuta, gradskog pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb, u čijoj je kući na adresi Vlade Janjića Cape, zbog obiteljskog nasilja, sinoć oko 20 sati intervenirala policija.

Između pročelnika i njegove nevjeste prvo je, kako kaže mladić, došlo do verbalnog sukoba, a onda je čuo da vidno alkoholizirani Pešut prijeti njegovoj majci ubojstvom.

Bilo me strah da će nauditi mojoj majci. Nakon što sam mu rekao da ju ostavi na miru, dok sam odlazio stric me nekoliko puta udario šakom u glavu i počeo gušiti. Kad sam se oslobodio pozvao sam policiju, kaže nećak koji je nekoliko sati kasnije, zbog vrtoglavice i bolova u glavi otišao na Hitan prijem zadarske Opće bolnice.

Nisam se osjećao dobro, pa sam potražio liječničku pomoć, priča i dodaje kako njegova obitelj već dugo nije u dobrim odnosima s Pešutom s kojim dijele obiteljsku kuću na Putu Bokanjca.

Želimo da se sazna istina o ovom čovjeku. On je obiteljski nasilnik.

Od Elisa Žodana, glasnogovornika PU zadarske saznajemo kako je sinoć oko 20 sati zaprimljena prijava zbog nasilja u obitelji na spomenutoj adresi, no kako nam više od toga ne može reći.

Sinoć smo zaprimili prijavu, a događaj je još u obradi, rekao nam je Žodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...