Ograda na šetnici Karma sve više klizi – mora li kupanje Pod brig biti kockanje sa životom?!

Iako smo prije gotovo godinu dana upozoravali na problem ograde na šetnici Karma u Arbanasima koja lokalcima zadaje “glavobolje”, kako je vidljivo s fotografije, ista je otklizala još dalje niz strminu i samo je pitanje dana kad će pasti na glave nedužnih kupača na plaži Pod brig.

Naime, kako stvari stoje, ogradu od kompletnog propadanja zaustavlja samo stablo na koje je naslonjena, a o alarmantnosti situacije dovoljno govori i činjenica da je prošle godine na ovom mjestu korijen spomenutog bora zbog izuzetno rahlog tla i pod težinom metalne konstrukcije počupao dijelove betona.

Taj dio problema je, doduše, djelomično saniran novim asfaltom nakon radova na kanalizacijskom sustavu, no to nikako nije trajno rješenje.

Krajnje je vrijeme za ozbiljne intervencije, jer devastacija i urušavanje obale nikako nije nešto što si možemo i smijemo priuštiti.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...