Ovo je 5 stvari koje bi hitno trebali izbrisati s Facebooka!

S milijardama korisnika, Facebook je službeno jedan od najutjecajnijih medija svijeta. Koliko je moćan dokazuje i infografika The Independenta koja je društvene mreže pretvorila u “države” po broju korisnika, odnosno stanovnika.

No s bilo čime što ima toliki utjecaj treba biti vrlo oprezan. I dok ljudi iz Facebooka tvrde kako im je zaštita privatnosti korisnika najveći prioritet, postoje određene informacije koje bi bolje bilo ne imati na vlastitom profilu. Što se vrlo lako može iskoristiti protiv vas – bilo u svrhu krađe identiteta ili iz drugih zlih namjera, otkrio je anonimni haker objasnivši da on te brojni drugi poput njega bez problema zloupotrijebe te informacije.

1. Rođendan

Te su brojke, odnosno datum, dio veće slagalice koja uključuje vaše ime te kućnu adresu uz pomoć kojih se lakše upada u bankovne račune i druge osobne informacije.

2. Telefonski broj

U najboljem slučaju na njega vas može zvati tajni obožavatelj. U gorim slučajevima možete dobiti pozive zbog kojih ćete morati promijeniti broj telefona. Osim toga, i uz pomoć njega se može doći do vaše lokacije.

3. Fotografije vašeg djeteta/mlađeg člana obitelji

Time izlažete maloljetnika pedofilima, ugrožavate njegovu privatnost i otvarate put prema djetetu – osobito ako stavljate informacije poput onih gdje ide u vrtić, u školu, gdje provodi vrijeme…

4. Informacije vezane za vaš posao

Ne samo da otkrivate gdje se do vas može doći većinu dana, već i otkrivate svoju “ranjivu točku” te pružate nepotrebne informacije uz pomoć kojih vam netko s lošim namjerama može lako naštetiti. Također, stavite li svog poslodavca na stranicu, trebate biti svjesni da se može promatrati na način da sve što radite na društvenim mrežama u tom trenutku postaje odraz i vaše tvrtke.

5. Svoje lokacije

Ako se već toliko žarko želite pohvaliti mjestom gdje ste bili, učinite to koji dan poslije, savjetuje anonimni haker.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...