Perjanice zadarskog gospodarstva; Tankerska i Aluflexpack ostvarili 1,1 milijardu kuna ukupnog prihoda

Prema istraživanju FINA-e na prostoru tri velika urbana područja, Pule, Slavonskog Broda i Zadra, u 2015. godini bilo je ukupno 7.306 poduzetnika s 43.098 zaposlenih, što je prosječno 5,9 zaposlenih po poduzetniku.

Od navedenoga broja, najviše je poduzetnika na prostoru Velikog urbanog područja Pula (3.468), a najmanji broj poduzetnika ima sjedište na prostoru Velikog urbanog područja Slavonski Brod (1.151).

Najviše zaposlenih bilo je kod poduzetnika Velikog urbanog područja Zadar (15.960), a najveći broj zaposlenih po poduzetniku je u Velikom urbanom području Slavonski Brod (9,8 zaposlenih). U 2015. godini poduzetnici sa sjedištem u dva od tri velika urbana područja iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat (Slavonski Brod i Zadar).

Prema visini ostvarenog ukupnog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem na području obuhvaćenom urbanim područjima gradova Pula, Slavonski Brod i Zadar najbolji su poduzetnici: TANKERSKA PLOVIDBA d.d. iz Zadra i ALUFLEXPACK NOVI d.o.o. iz Poličnika s ostvarenih 1,1 milijardu kuna ukupnog prihoda te ULJANIK Brodogradilište d.d. iz Pule s ostvarenih 761,4 milijun kuna ukupnoga prihoda. Prema visini ostvarenog ukupnog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem u Velikom urbanom području Slavonski Brod, najbolji su poduzetnici Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. iz Slavonskog Broda sa ostvarenih 599,6 milijuna kuna i PROJEKTGRADNJA d.o.o. iz Gornje Vrbe sa ostvarenih 519,5 milijuna kuna ukupnoga prihoda.

Prema kriteriju ostvarene dobiti razdoblja među poduzetnicima sa sjedištem na području obuhvaćenom urbanim područjima gradova Pula, Slavonski Brod i Zadar, najbolji su poduzetnici: TANKERSKA PLOVIDBA d.d. iz Zadra s ostvarenih 118,6 milijuna kuna dobiti razdoblja i Calucem d.o.o. iz Pule s ostvarenih 71,5 milijuna kuna dobiti razdoblja.

Prema produktivnosti (prihodu po zaposlenom), na prvom su mjestu poduzetnici Velikog urbanog područja grada Zadar s 604 tisuće kuna, slijede poduzetnici Velikog urbanog područja grada Slavonski Brod s 503 tisuće kuna te poduzetnici Velikog urbanog područja grada Pula s 477 tisuća kuna po zaposlenom. Za usporedbu, produktivnost rada po zaposlenom na razini RH je 762,8 tisuća kuna.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u 2015. godini obračunana je kod poduzetnika Velikog urbanog područja grada Pula i iznosila je 5.010 kuna, a najniža prosječna mjesečna neto plaća obračunana je zaposlenima u Velikom urbanom području grada Slavonski Brod (4.628 kuna). Prosječna mjesečna obračunana neto plaća zaposlenih kod poduzetnika na razini RH u 2015. godini iznosila je 5.019 kuna

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...