Planirali ste vikend provesti na otvorenom? Bit će toplo gotovo kao ljeti, ali prognoza ipak nije bajna

Kao što je bilo i cijeli ovaj tjedan, i tijekom vikenda će se izmijeniti čitav niz različitih vremenskih uvjeta.

Bit će vjetrovito i toplo te promjenljivo uz mjestimičnu kišu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ) za petak. Kiša će biti češća ujutro i ponovno navečer. Pljuskovi s grmljavinom mogući su na Jadranu i u Lici, a poslijepodne i u istočnoj Hrvatskoj. Puhat će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu će jako i ponegdje olujno jugo prema večeri slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva Celzija.

Prema prognozi HRT-a na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije tijekom jutra biti kišovitije, tada se očekuju obilniji pljuskovi praćeni grmljavimom kojih će biti i navečer. Danju će puhati jako, čak i olujno jugo, ali će zbog duljih sunčanih razdoblja temperatura skočiti do 25 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu i u gorju će i dalje biti promjenjivo, a na riječkom područje će biti obilne kiše. Vjetar će u poslijepodnevnim satima oslabjeti, prenosi Net.hr.

U središnjoj Hrvatskoj bit će i dalje vjetrovito, čak i toplije nego jučer s mjestimičnom kišom i temperatute do 25 stupnjeva. I na istoku Hrvatske bit će iznadprosječno toplo s promjenjivom naoblakom i mjestimičnom kišom. Poslijepodne će okrenuti na pljusak i grmljavinu. Kako će vikend odmicati tako će slabjeti i vjetar, ostat će relativno toplo i promjenjivo, na kopnu uz kišu koja bi u subotu mogla biti obilna. Na Jadranu će već od vikenda biti više sunčanih razdoblja nego na kopnu, ali svejedno neće biti potpuno stabilno.

Južina bi trebala tijekom današnjeg dana konačno popustiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...