Lokalni izbori

Plenković optimističan pred izbore, očekuje pobjedu HDZ-a

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izrazio je u petak optimizam uoči lokalnih izbora, ističući kako očekuje pobjedu HDZ.

– Što se tiče lokalnih izbora, očekujem pobjedu HDZ-a na razini županija, na razini gradova, iskorake u velikim urbanim sredinama, i mislim da će s te strane rezultati biti sukladno očekivanjima, rekao je Plenković novinarima u Banskim dvorima nakon susreta s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem.

– Budući da sam sada u ulozi predsjednika Vlade, ne želim baš skroz prijeći ‘pod šešir predsjednika HDZ-a’, ali što se tiče lokalnih izbora vrlo sam optimističan, poručio je Plenković.

Upitan o mogućoj velikoj koaliciji HDZ-SDP Plenković je rekao kako je savjetovao svim čelnicima stranaka da se do 21. svibnja koncentriraju na svoje kampanje za lokalne izvore.

– Tako bi se i razgovori s drugim parlamentarnim strankama nastavili od ponedjeljka, kada se ozračje kampanje smiri i kada se na neki način vratimo u uobičajene okvire dijaloga, dodao je.

Novinare je zanimalo znači li to i razgovore sa SDP-om na što je Plenković odgovorio – “s parlamentarnim strankama, ono što se tiče velike koalicije, to sam bio vrlo jasan jučer u Splitu”, kada je odbio mogućnost koaliranja sa SDP-om.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar