Cestitka_Uskrs

Pokret mladih Vrsi za transparentnu općinu u kojoj vlada zajedništvo

Jučer su članovi Pokreta mladih Općine Vrsi održali javno predstavljanje programa rada za Općinu Vrsi za razdoblje od 2017.-2021. pred mnoštvom mještana, sumještana, dragih prijatelja u Osnovnoj školi Petar Zoranić Vrsi. Gost na okupljanju je bio Josip Bašić, nezavisni kandidat za načelnika na Viru, koji se obratio uzvanicima s par rečenica pri kojima je istaknuo da zavidi članovima Pokreta kad vidi koju dobru podršku imaju te je pozvao sve da izađu na glasanje i odaberu upravu njih.

Planove za Općinu Vrsi je obrazložio kandidat za načelnika, Luka Perinić. Istaknuli su da je glavni razlog što su se pokrenuli podjele u Općini, a oni žele promicati zajedništvo među mještanima koji su postali nezadovoljni sa životom u rodnom kraju.

Misle da bi svi trebali biti svjesni da mladi odlaze živjeti u druge urbane sredine, a oni žele da ostaju, da tu osnivaju svoje obitelji. Naglašavaju i to da je Općina u procesu stagnacije, ništa bitno se ne događa, nema nekog razvoja mjesta unutar Općine, a potencijal je ogroman.

Žele transparentnost rada Općine, i žele bolju budućnost. Samo izlaganje je prošlo u veselom i pozitivnom tonu, popraćeno s gromoglasnim pljeskom mnoštva.

„Želim se zahvaliti svima koji su došli uveličati naš skup u tako velikom broju, poslušati naše izlaganje, bolje nas upoznati! Nadam se da smo ostavili pozitivan dojam na sve njih, potrudili smo se da se svi osjećaju dobrodošlima. Kad čujete takav pljesak znate da imate dobre zamisli i to nam daje dodatan vjetar u leđa da samo nastavimo ovako i znamo da možemo daleko dogurati.“ – kaže Luka, kandidat za načelnika u Općini Vrsi.

Nakon izlaganja Programa, uzvanici su se nastavili družiti s članovima Pokreta mladih uz hranu i piće, zapjevalo se i zaplesalo te je sve završilo onako kako dolikuje pristojnim, mladim ljudima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...