Predstavljanje knjige “Kulturalno pamćenje – ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke kotorske” prof. dr. sc. Vande Babić

U utorak, 16. svibnja 2017. u 19 sati u Gradskoj loži, Zadar održati će se predstavljanje knjige prof. dr. sc. Vande Babić Kulturalno pamćenje – ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke kotorske. Predstavljanje organiziraju Odjel za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru i HKD Napredak Zadar, a knjigu će predstaviti dr. sc. Tado Oršolić, prof. dr. sc. Pavuša Vežić i prof. dr. sc. Josip Lisac.

U uvodnom govoru će se obratiti gđa Marija Vučinović, ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Crne Gore, a u ime nakladnika govorit će Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Hrvata Crne Gore.

Nastupit će mješovita klapa Maraška i Gabrijela Meštrović Maštuko, glumica Kazališta lutaka Zadar.

Svojim dolaskom na predstavljanje knjige ministrica Vučinović i predsjednik HNVCG Deković  gradu Zadru i Županiji  žele izraziti zahvalnost na dosadašnjoj potpori Hrvatima Boke, posebno Zadru koji je za Hrvate Boke učinio puno. Kako su Zadar i Boka povezani povijesnim i kulturološkim sponama ovo će biti prilika da sve skupa jače istaknemo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...