PRIJEVARA NA WHATSAPPU: Ako dobijete ovakvu poruku, ne nasjedajte! Konzum ne dijeli besplatne kupone

Na aplikaciji za slanje i primanje poruka Whatsapp danas je počela kružiti nova prijevara.

Naime, korisnicima pristižu poruke u kojima stoji da Konzum dijeli besplatne kupone. Uz to se šalje i poveznica na web stranicu.

Kada se stranica otvori, na njoj se nudi navodnih besplatnih 600 kuna za kupnju u Konzumu, piše Net.

‘Odabrani ste za sudjelovanje u našoj kratkoj anketi i da dobijete besplatni kupon. Imamo još samo 521 darovni kupon, pa zato požurite jer ova ponuda prestaje vrijediti za 4 minute i 55 sekundi’, stoji na stranici na kojoj je ponuđena anketa s tri pitanja.

Nakon odgovora na pitanja, stranica traži da se ponuda podijeli s još najmanje 15 prijatelja na Whatsappu.

‘Nakon što je podijelite s 10 prijatelja, kliknite na „PREUZMI KUPON“ i na sljedećoj stranici potvrdite svoje podatke.

Napomena: Ako vas to upita vaš web preglednik, molimo vas da svakako odaberete „Uvijek dopusti skočne prozore s ove stranice“ te da ako niste u mogućnosti podijeliti sadržaj pokušate to učiniti iz nekog drugog web preglednika’, piše u uputama.

Domena za web stranicu koja se pojavljuje u poruci registrirana je u Panami i lažna je.

Konzum je tijekom poslijepodneva na svojim web stranicama objavio upozorenje za kupce: “Dragi kupci, na društvenim mrežama i aplikacijama za komunikaciju (WhatsApp, Viber …) se pojavila informacija o kuponu za nagradnu igru koja NIJE organizirana od strane Konzuma. Savjetujemo vam da NIKAKO NE OTVARATE navedenu poveznicu. Hvala na razumijevanju.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...