Pupić-Bakrač: “Grad Zadar najviše novca daje glasilu koje je ‘Voxizirano’!”

Marko Pupić-Bakrač iz Akcije mladih poslao nam je priopćenje s konferencije za medije na kojoj je izravno prozvao Zadarski list za ‘Voxizaciju’, odnosno nisku kvalitetu tekstova kao rezultat zapošljavanja novinara iz bivšeg Voxa. Prenosimo transkript konferencije za medije.


Sve do gašenja medijske kuće Vox na dnevnoj bazi su u njihovim medijima izlazili klevetnički tekstovi o meni i mojoj obitelji. Nema člana obitelji uključujući i moju djecu koji nije oklevetan na najprizemnijoj mogućoj razini. Isključivi razlog tome je bio moj javni društveni angažman.

U izdanjima medijske kuće Vox više puta je reciklirana priča o mojoj navodnoj upletenosti u kriminalne aktivnosti sa napuštenim konjima koji su sakupljeni nakon vojno-redarstvene operacije „Oluja“  te su završili u klaonici.

U to vrijeme bio pripravnik i da nisam imao ingerencije ni mogućnosti poslati stoku na klanje. Naime za takvo što treba stočni pasoš kojeg izdaje veterinarski inspektor ( veterinar sa položenim državno-stručnim ispitom za inspektora nakon najmanje 3 godine radnog iskustva).

Dakle niti sam poslao, niti sam mogao poslati bilokakve konje na klanje. Radi se lažima i klevetama koje ću procesuirati sudskim putem što mi inače do sada nije praksa. Dok su takve stvari izlazile u VOXovim izdanjima držao sam da su tekstovi produkt pritiska,što su uostalom novinarke i javno priznale, pa nisam podizao tužbe.

Mislio sam da je ovakvo žutilo, dno dna novinarstva otišlo u povijest zajedno sa medijskom kućom Vox. Na žalost došlo je do procesa Voxizacije Zadarskog lista putem novinara koji su došli u tu kuću nakon propasti Voxa pa se sada takav članak objavljuje u tom glasilu.

Novinarka koja je pisala tekst Marina Vlakić i urednik Šenol Selimović koji je odobrio njegovo objavljivanje bili su zaposlenici medijske kuće Vox.

Gradska i županijska uprava financiraju Zadarski list sa više stotina tisuća kuna. U prilogu šaljem izvadak uplata medijima od strane Gradske uprave iz kojeg proizlazi da Zadarski list dobiva od grada tri puta više sredstava nego svi ostali mediji zajedno !?

Stoga je jasna pozadina odnosa ove tiskovine prema našem djelovanju koja traje već duže vrijeme.

Na neutemeljene optužbe Božidara Kalmete da sam poreznoj upravi slao dopise za zahtjevom da blokira KK Zadar ponudio sam 100 000 kuna nagrade onome tko predoči dopis takvog sadržaja. Do današnjeg dana nitko se nije javio da pokupi 100 000 kuna. Sada nudim 500 000 kuna ( u tu svrhu ću se kreditno zadužiti) bilo kome tko predoči dokument sa mojim potpisom koji se odnose na vrijeme neposredno nakon vojno-redarstvene akcije „Oluja“a  kojima sam navodno omogućio protuzakonito stjecanje imovinske koristi slanjem prikupljene stoke na klanje.

Pretpostavljam da novinarki Marini Vlakić to neće predstavljati nikakav problem budući se u tekstu poziva na spise sa suda i Županijskog državnog odvjetništva ( uzgred rečeno koje nije objavila u prilogu teksta).

Dok je na djelu Voxizacija i instrumentalizacija Zadarskog lista financirana novcem poreznih obveznika prekidam svaku suradnju sa tom tiskovinom.

                                                                                                        Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...