Razmišljao je odustati od nogometa; Danas elita, a u Zadru je zbog sukoba sa Sinovčićem 7 mjeseci bio van terena…

Danijel Subašić od jučer i službeno najbolji golman francuske Ligue 1.

Danas najbolji, danas slavan, na početku ozbiljne karijere bio je suočen s ozbiljnim problemima, piše 24 sata.

Zbog sukoba s Renom Sinovčićem koji ga je, kako je rekao, prisiljavao da potpiše novi ugovor sa Zadrom, htio se ostaviti nogometa.

Slučajem se bavila i policija, ali istraga nije rezultirala čvrstim dokazima protiv Sinovčića, pa je golman trpio posljedice. Klub ga je suspendirao.

– Nisam branio sedam mjeseci. Trenirao sam svaki dan, ali nisam smio braniti na službenim utakmicama. Bilo mi je to najteže razdoblje u životu. Htio sam se ostaviti nogometa, govorio je Suba prije devet godina. Kasnije je izgladio odnose sa Sinovčićem te ispunio svoj san dolaskom u Hajduk.

Odbio je Dinamo, iako je postojala realna opcija za odlazak u redove prvaka. Već tada je objašnjavao kako mu novac nije primaran, iako je tek imao 23 godine.

– Da u ovim godinama trčim za lovom, onda bih se slobodno mogao pozdraviti s karijerom. Imam ispred sebe 10,15 godina da mogu kvalitetno braniti i napraviti karijeru, a ako uspijem u tome, siguran sam da ću financijski profitirati, bio je njegov stav.

U siječnju 2012. potpisuje za Monaco koji je grcao na 19. poziciji druge lige! Ono što se događalo njemu i klubu u sljedećih pet godina prava je sportska bajka koja svoj vrhunac doživljava ovih dana. Prekrasnih dana za Monaco i Danijela.

Strpljivost mu se isplatila i u reprezentaciji Hrvatske. Nedodirljivi Stipe Pletikosa otišao je nakon Mundijala 2014. u Brazilu i otada je Suba naša ‘jedinica.

Danas, u 32. godini života, djeluje bolje nego ikad. Prava je europska klasa, sigurno među deset najboljih golmana u Europi.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...