Staza je gotova: “Atletika je u Zadru napokon dobila svoj dom, tu će stasati najbolji sportaši Hrvatske!”

Atletski savez Zadarske županije s radošću priopćuje i poziva sve atletičare sadašnje i bivše da dođu na Sportski centar Višnjik u petak s početkom u 9 sati na predstavljanje novouređene atletske staze koja je bila san svih generacija.

– Projekt je ostvaren zahvaljujući Hrvatskom atletskom savezu, našoj upornosti i velikom razumjevanju grada Zadra na čelu s gradonačelnikom Kalmetom te direktoru sportskog centra Višnjik Denisu Karloviću prije godinu dana kad je projekt prestavljen javnosti, naišao je na dosta otpora kod pojedinaca i udruga. Na kraju je ipak realiziran i ostvaren na dobrobit i radost preko 10.000 sportaša grada Zadra koji korisre sportski centar Višnjik kao svoj drugi dom, kažu iz Saveza.

Atletika je napokon dobila u gradu Zadru svoj dom u kojem će poniknuti novi rekordeti državni prvaci poput Radojke Franzoti, Vilme Galešić, Josipa Krauca, Rajka Pantalona, Danijela Tadića,, Borislava Perice, Nikice Simića Snježane Sjauš Alda Sjauša, pok. Kornelije Matešić, Hrvoja Fižuleta, Borislava Devića, Slobodana Crnokraka, Miroslava Ćurka, Slobodana Mijolovića, Edija Stipića, Igora Karuca, Mate Bulića, Danijela Melade, Vanje Saratlije, Sandre Kužet, Vinka Banović, Hrvoje Perice, Hrvoja Medveda i mnogih drugih.

Zadar će se svrstati u centar za pripreme i razvoja hrvatske atletike. Tvrdi tako predsjednik HAS-a Ivan Veštić koji provodi po cijeloj Hrvatskoj projekt poticaja i izgradnje atletske infrastrukture koja je preduvjet za stvaranje vrhunskih rezultata, a i odgoja mladeži razvoja rekreacije kao zdrave Hrvatske nacije u cjelini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...