Studenti ogorčeni: “Kraj mjeseca je, a Grad nam još nije uplatio stipendije, ovo je nečuveno!”

Sttipendisti Grada Zadra ovog su mjeseca ostali “kratkih rukava”. U svibnju im, naime, nisu isplaćene stipendije koje se kreću u rasponu od 200 kuna za učenike, odnosno 500 kn za studente koji studiraju u mjestu prebivališta, 700 kn za studente koji studiraju izvan njega te 800 kn za one koji se školuju za deficitarna zvanja.

– Ovo je nečuveno! Izbori su nas zeznuli, požalila se jedna od studentica na čiju akademsku sudbinu izravno utječe ovakva tromost Grada.

Iako smo poslali službeni upit Gradskom poglavarstvu, potpun odgovor ipak nismo dobili. Glasnogovorništvo je, naime, odlučilo u potpunosti ignorirati dio upita koji se ticao uzroka ovakvog kašnjenja isplata te su nam samo kratko i vrlo diplomatski priopćili da će, prema informacijama iz Upravnog odjela za financije stipendija, kao i sve prethodne mjesece, ista biti uplaćena do kraja mjeseca.

Na stranu činjenica da je lipanj gotovo pokucao na vrata, a uplate još nema; prema našim informacijama sve te “prethodne mjesece” koje Grad spominje u svom odgovoru novac je na bankovne račune zadarskih studenata stizao sredinom mjeseca.

No što se Grada Zadra tiče, kašnjenja nema. Studenti su si očito sami krivi što travanjsku ratu stipendije ipak nisu uspjeli razvući kroz mjesec i pol, jer znate, moraju svakodnevno jesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...