KUDA IDE OVA ZEMLJA?! Studenticu koja se školuje u Zadru izbacili iz autobusa jer je lajkala stranicu HDZ-ovog kandidata?!

Uoči lokalnih izbora zbio se nemili događaj koji dokazuje da su emocije na vrhuncu.

Tako je studentica na školovanju u Zadru, inače građanka Metkovića, izbačena s popisa putnika koji su autobusom, u organizaciji Mosta, trebali biti prevezeni u Metković na glasovanje na lokalnim izborima.

Razlog je, tvrdi otac, samo zato što je njegova kći na Facebooku lajkala stranicu Dalibora Milana, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Metkovića, prenosi Jutarnji.hr.

Sve je počelo ovom objavom na Facebooku:

LOKALNI IZBORI

Dragi Metkovci u Zadru, kao što vjerojatno svi već dobro znate, u nedjelju, 21. svibnja 2017., održavaju se lokalni izbori u Republici Hrvatskoj, pa tako i u našem rodnom gradu, Metkoviću. Kako je to bilo i prije četiri godine, tako će i ove godine Most organizirati prijevoz za sve studente koji žele doći u Metković kako bi glasovali (nemojte ovo protumačiti kao kupnju glasova, svi imamo 18 godina, glasujte prema vlastitom razumu i savjesti). Ako se želite javiti za prijevoz do Metkovića, ali i nazad, slobodno se javite meni u inboks i ja ću vas pribilježiti i reći vam sve pojedinosti koje vas interesiraju. Vidimo se”, stoji u statusu objavljenom na Facebooku 7. svibnja.

Kako piše Neovisni portal, djevojka je nakon ove objave nazvala oca i pitala hoće li se pribilježiti za prijevoz do Metkovića, na što joj je dobila potvrdni odgovor. Neovisni portal stupio je u kontakt s ocem, koji kaže da je nakon prijave njegove kćeri na objavljeni oglas, 16. svibnja stigao poziv s broja 098/1852-524 s kojeg je poručeno da je ona skinuta s popisa putnika, između ostalog da je “lajkala” stranicu Dalibora Milana.

Otac je nakon razgovora sa svojom kćeri nazvao navedeni broj te nakon što se predstavio upitao je li dobio stožer Mosta i dobio potvrdan odgovor. Na postavljeno pitanje zbog čega je njegova kći izbačena s popisa za prijevoz studenata, jednostavno je spuštena slušalica.

Najviše ga je povrijedilo što na poruci jasno piše da putnici mogu glasovati po vlastitoj savjesti, a zbog negativne klasifikacije izbačena je s popisa.

“Aktualnoj vlasti najviše zamjeram što je podijelila grad i građane, a na ovom primjeru to je i dokazala. Ja se zalažem za suprotno, želim grad bez podjela”, kratko je rekao Dalibor Milan za Neovisni portal, upitan da prokomentira slučaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...