Sutra i preksutra “Preko je eko”; Pomozite u čišćenju podmorja!

Pod nazivom “Preko je eko”, kraj tjedna obilježit će dva događanja kojima je cilj ekološko osvješćivanje i čišći okoliš.

Prvoga dana, u petak, 12. svibnja, u POU Dom na žalu u 18.30 sati otvara se izložba fotografija podmorja Ronilačkog kluba sv. Roko iz Bibinja, nakon čega slijede dva predavanja. Đani Iglić govorit će o novootkrivenim i invazivnim vrstama flore i faune u zadarskom akvatoriju, a prof. dr. Anamarija Frankić održat će predavanje pod naslovom “Rješenje u prirodi: krš, žalo školjke i što možemo od njih naučiti”, pišu Naši školji.

Sutradan, u subotu, 13. svibnja od 10 do 13 sati, između Marine Preko i Elektre održat će se akcija čišćenja podmorja. Organizatori pozivaju mještane Preka da se uključe u akciju, a ako je moguće, i da dođu s kaićima na vesla (javiti se u Turističku zajednicu).

Nositelji projekta su Udruga TIM, parteri Zadarska županija i LAG Mareta, a suorganizatori Općina Preko, TZO Preko, Ronilački klub sv. Roko Bibinje, Obala i parkovi d.o.o., Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Marina Preko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...