Sutra ne propustite degustaciju vina vinarije Trs u Harbor Cookhouse&Clubu

Ove subote uz live svirku Jet Seta, u Harbor Cookhouse&Clubu održat će se i degustacija vina vinarije Trs. Kada netko spomene vinariju Trs prvo što većini ljudi padne na pamet jest Graševina, i to ne bilo kakva već Graševina Dekan. Graševina Dekan jedna je od najboljih Graševina u Hrvatskoj, pa tako i u Europi, samim tim se razlikujemo od ostalih. Ona interpretira prirodu Dunava i Iloka, pa tako i vinariju Trs. Raskošna je zrela, punog i zaobljenog okusa, a opet nije upala u zamku prezrelosti. Grožđe je uzeto s područja Dekan iz vinograda starog 35 godina. Priznanje ovoj Graševini daje osvojena bronca na najuglednijem vinskom natjecanju International Wine Challenge u Londonu, koje je po broju natjecatelja najveće na svijetu.

Za to zaslužan je trud enologa Zlatka Bošnjaka i Marija Faletara, dvojice prijatelja koji su se udružili i osnovali poljoprivrednu zadrugu Trs. Nezadovoljni cijenom otkupa grožđa ušli su u ovu poslovnu pustolovinu, iz koje izlaze kao uspješni poduzetnici čija je vinarija u stalnom rastu i napretku.

O njihovom napretku dokaz je i to da su nedavno preuzeli atraktivnu zgradu nekadašnje najstarije vinarske zadruge u Iloku, sa podrumom koji datira čak iz 1886 godine. Gradit će se tamo prostor za degustacije, hotel i podrum s ukupnim kapacitetom od čak 600 000 litara!

Trenutno vinarija obrađuje 60 hektara vinograda, kapacitet podruma iznosi 450 000 litara, dok se godišnje proizvede 250 000 boca. Od bijelih sorti proizvode se Graševina, Chardonnay, Traminac, Sauvignon Blanc i Muškat Blanc. Manje zastupljena su crna vina, i to su Cabarnet Sauvignon, Cabarnet Franc i Frankovka.

Ne propustite ovu priliku da kušate dalmatinska jela u spoju sa slavonskim vinima!

Degustacija kreće u 20 sati, a za više informacija i rezervacije stolova zovite na broj 023 301 520.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...