Teku pripreme za četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon

Nikad veći Falkensteiner Punta Skala triatlon ove godine okupit će više od 500 sportaša i rekreativaca. U suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina, njegovo četvrto izdanje održava se 28. svibnja u atraktivnoj okolici Falkensteiner odmarališta Punta Skala u Petrčanima.

Ovo jedinstveno sportsko natjecanje ujedno je i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini uključujući i štafetu  koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja. Riječ je o najzahtjevnijoj disciplini u kojoj će se okušati vrhunski profesionalci i oni najizdržljiviji.

Tu su još tri discipline namijenjene sportašima različite fizičke spremnosti i uzrasta. Za početnike idealan izbor predstavlja Supersprint Triatlon s 250 metara plivanja, sedam kilometara vožnje bicikla i 1,8 kilometara trčanja. Profesionalni atletičari, ali i amateri, izazov mogu potražiti u trčanju dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara.  Najmlađi sportaši zabavit će se u Akvatlonu s 80 metara plivanja i 800 metara trčanja, a za najizdržljivije i najbolje i ove godine bogate nagrade osigurali su Falkensteiner, Decathlon i SAUCONY.

– Da je Falkensteiner Punta Skala triatlon sve atraktivniji među ljubiteljima sporta dokazuje i činjenica da iz godine u godinu raste broj prijavljenih sportaša. Na prvom triatlonu 2014. bilo je stotinjak sudionika, godinu kasnije više od 400, dok se prošle godine natjecalo 450 sportaša i rekreativaca iz 12 zemalja. Ovo natjecanje omiljeno je i među poznatim osobama kojima je sport važan dio života. Tako na njemu već tradicionalno sudjeluju glumica Ecija Ojdanić, voditeljica Ana Radišić, fintess trener i glumac Mario Valentić te jedna od najpoznatijih hrvatskih triatlonki Đurđica Orepić, poručuju iz Falkensteinera.

Koliko je Falkensteiner Punta Skala resort atraktivna lokacija za aktivni odmor i sportske pripreme potvrđuje i činjenica da se upravo u Petrčanima prošle godine pripremao dio austrijske reprezentacije za Olimpijske igre u Riju.

Registrirajte se za triatlon i istovremeno si osigurajte najbolji smještaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...