Tri ekipe HGSS Stanice Zadar tragale za dvije žene u NP Paklenica; Jedna pronađena na području Bužonića doline, druga u hostelu

U subotu oko 15.00h dežurnoj ekipi u NP Paklenici stigla je dojava od djelatnika parka o izgubljenoj ženskoj osobi na području NP Paklenica, javlja HGSS Stanica Zadar.

Nakon stupanja u kontakt s izgubljenom osobom i prikupljanja informacija tri ekipe kreću na teren. Kroz razgovor s izgubljenom osobom saznaje se da je još jedna osoba bila s njom. Nedugo zatim, nakon dobivanja točne lokacije izgubljene osobe, ekipe se preusmjeravaju na dobivenu lokaciju.

Jedna od ekipa je u 17.30h pronašla izgubljenu osobu na području Bužonića doline, neozljeđenu na neprohodnom i zaraslom terenu. Nakon kraćeg odmora krenuli su prema HGSS kući u Starigradu. Drugu izgubljenu osobu pronašli su delatnici MUP-a u hostelu u Zadru.

Ekipe su se vratile u bazu u 18:40 čime je završila ova potražna akcija. U akciji su sudjelovali i članovi HGSS-a koji su bili na polaganju ispita za spašavatelje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...