Tvrtke sa sjevera Hrvatske uredit će divlje deponije u Gaženici i na Bokanjcu

Grad Zadar ponudio je 120 tisuća kuna onome tko će izvesti sanaciju lokacija onečišćenih odbačenim otpadom na području Grada Zadra, to jest divljih odlagališta u Gaženici, jugoistočno od novog reciklažnog dvorišta, te na Bokanjcu, južno od mjesnog groblja. Gaženica je trenutno zagađena s 30 metara kvadratnih uglavnom građevinskog otpada, dok se na Bokanjcu nalazi 730 metara kvadratnih istog.

Sanaciju je potrebno izvršiti na način da se otpad ukloni i zbrine u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom („Narodne novine“, broj 94/13), pratećim pravilnicima i ostalim podzakonskim aktima. Nakon uklanjanja otpada s lokacija, svaku lokaciju je potrebno urediti odnosno potrebno je poravnati teren s kojeg je uklonjen otpad, stajalo u projektnom zadatku.

Na natječaj Javne nabave javila su se dva izvođača: Odlagalište otpada d.o.o. iz Zadra te zajednica ponuditelja Centar za otpad d.o.o. iz Zagreba i Eko-Flor Plus d.o.o. iz Oroslavja. Zadarska tvrtka ponudila se obaviti posao za 119 tisuća kuna bez PDV-a, dok je udružena ponuda pristigla iz Zagreba i Oroslavja bila na cifru od 110 tisuća kuna bez PDV-a. Potonji ponuđači su zbog niže cijene pobijedili na natječaju te su dobili posao koji s PDV-om iznosi 148 tisuća i 750 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...