U sklopu akcije Zelena čistka u Tkonu prikupljeno 1,2 tone smeća

U organizaciji Javne komunalne ustanove Prvenj, u Tkonu je proteklog vikenda održana ekološka akcija Zelena čistka.

U akciji koju su podržali DVD Tkon, Planinarsko društvo Zavrh, TZ Općine Tkon i Dječji vrtić Ćok, čistio se pristupni put do bivšeg odlagališta deponija „Triluke“, čija je sanacija pri završetku.

– Prikupljeno je 1,2 tone smeća koje su na adekvatan način zbrinuli radnici JKU Prvenj. Nakon akcije, DVD Tkon je održao vatrogasnu vježbu te demonstrirao spremnost osoblja i opreme za nadolazeću ljetnu sezonu, kazao je Dino Smojan, ravnatelj JKU Prvenj, te najavio da će se 17. lipnja održati Plava čistka, i to u suradnji s Ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja.
Cilj je, dodao je, podignuti svijest o štetnosti bacanja otpada u prirodu te naglasiti kako je ljudsko ponašanje glavni faktor u stvaranju i očuvanju boljeg okoliša.
Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj te je dio globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, pišu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...