U sklopu Etno dana Zadarske županije skupa ćemo stvoriti novu zadarsku urbanu legendu – doznajte kako!

U sklopu Etno dana Zadarske županije 2017. godine, Etnološki odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, Odjelom za kroatistiku i slavistiku (Odsjek za hrvatski jezik i književnost) organiziraju radionicu stvaranja urbane zadarske legende pod nazivom „Stvaramo priču – urbanu zadarsku legendu“.

Tema radionice je stvaranje zajedničke priče s mjestom radnje u Zadru. Prilikom stvaranja priče sudionici dobiju upute i uvodnu temu od voditelja radionice, a daljnji tijek priče se zajednički razrađuje na način da svi sudionici u njemu sudjeluju. Putem stvaranja priče sudionike vode studenti sa Sveučilišta u Zadru, s Odjela za kroatistiku i slavistiku (Odsjek za hrvatski jezik i književnost). Radionica je primjerena svim učenicima u osnovnim i srednjim školama s područja Zadarske županije.

Cilj radionice je da se stvori zadarska urbana legenda, suvremena priča koja se može lansirati u današnji Zadar. Također, želja je da nastane nešto lijepo, da svi skupa izmislimo nešto lijepo, suvremeno, jednu suvremenu bajku koja se događa u Zadru upravo ovog ljeta.

Radionica se održava u Etnološkom odjelu NMZ-a na Narodnom trgu, u utorak, 6. lipnja s početkom u 17:00h.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti najkasnije do petka, 2. lipnja, 2017. godine na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr ili etnoloski.odjel@nmz.hr ili na broj telefona: 023/251-851 ili 023/211 – 198

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...