Cestitka_Uskrs

U zadarskim vrtićima i OŠ Zadarski otoci održane kreativne radionice na temu ‘Osjećaji, igra i učenje kroz vrijeme’

Dana 24., 25., 26. i 27. travnja 2017. godine održane su Kreativne radionice na temu Osjećaji, igra i učenje kroz vrijeme (kronološko i meteorološko) u okviru Festivala znanosti 2017. god. u DV Radost (PO Višnjik i PO Voštarnica), DV Školjkica i OŠ Zadarski otoci (odjeljenja razredne nastave). Sudjelovalo je ukupno 16 odgojno-obrazovnih skupina iz dječjih vrtića Radost i Školjkica, te 9 razrednih odjeljenja iz osnovne škole Zadarski otoci. Radionice su vodile: doc. dr. sc. Rozana Petani, doc. dr. sc. Matilda Karamatić Brčić, doc. dr. sc. Daliborka Luketić, Bernarda Palić, asistentica i dr. sc. Višnja Perin. U provedbi odgojno-obrazovnih aktivnosti je aktivno sudjelovalo 45 studenata s Odjela za pedagogiju i Programa za stjecanje nastavničkih kompetencija.

Kroz aktivnosti s djecom i učenicima su realizirane kreativne radionice s ciljem razvijanja svijesti o vremenu s kronološkog i meteorološkog aspekta (izrađivanje vjetrulja, vremeplova, „utrka“ oblaka, likovni izričaji omiljenih godišnjih doba, „kad sam se rodio bila je noć…“, vremenski mobili, škola kroz vrijeme, vrtić kroz vrijeme, zašto volim školu?, zašto volim vrtić?, školske uniforme; da/ne, nekada/sada). Djeca i učenici su za vrijeme trajanja navedenih odgojno-obrazovnih aktivnosti te kroz razgovor o vremenu s kronološkog i meteorološkog aspekta iskazali odnos prema vremenu u kojem žive i koje nas okružuje s naglaskom na percepciju vrtića/škole nekada, danas ili sutra.

Svi uradci će biti prezentirani na izložbi „Osjećaji, igra i učenje kroz vrijeme“ u ogranku gradske knjižnice Zadar Arbanasi od 2. – 16. svibnja 2017.

– Ovim putem se zahvaljujemo DV Radost, DV Školjkici i OŠ Zadarski otoci na suradnji, odgojiteljima i učiteljima navedenih odgojno-obrazovnih ustanova te studentima Odjela za pedagogiju i Programa za stjecanje nastavničkih kompetencija, kažu nam organizatori Festivala znanosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...