Uskoro sanacija luka i pristaništa na Ošljaku, u Preku, Lukoranu, Čeprljandi i Mulinama

U sljedećih nekoliko mjeseci, sanirat će se luke i pristaništa na Ošljaku, u Preku, Lukoranu, Čeprljandi i Mulinama. Rezultat je to razgovora između čelnih ljudi Općine Preko i Županijske lučke uprave Zadar.

– Na poziv Općine Preko, ravnatelj  Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola u četvrtak je sa suradnicima obišao luke, lučice i pristaništa na području naše općine. Iako je stanje zadovoljavajuće, postoji nekoliko kritičnih točaka tako da će se već za desetak dana, prije početka ljetne gužve, u Mulinama, na Stivanu, sanirati glava rive, a u Preku će radnici zadarskih Nasada urediti kružni tok na trajektnom pristaništu, otkriva Endi Ćuća, predsjednik Upravnog vijeća Županijske lučke uprave, i domaćin uime Općine Preko, te napominje da su u Preku proteklih dana već očišćeni odvodni kanali i postavljeni novi stupići u kolonama za automobile, pišu Naši školji.

Nastavak radova, dodaje, očekuje se s prvim danima jeseni, kada bi se na trajektnom pristaništu u Preku trebale zamijeniti  šine na rampama, a za jesen su dogovoreni i radovi na glavnoj rivi u Lukoranu. Prije sanacije stručnjaci Županijske lučke uprave ispitat će statiku i nakon toga napraviti precizan troškovnik.

– Radit će se i u Čeprljandi, gdje je obalni zid u luci pred urušavanjem, ali taj zahvat izvodit će se paralelno s postavljanjem kanalizacijske cijevi prema Punti, najavljuje Ćuća i ističe da je općinska uprava u stalnom kontaktu s vodećim ljudima ŽLU-a te da je dogovorena i izrada projektne dokumentacije za veće radove.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...