VIDEO: Ovako će izgledati obalni pojas u Sukošanu!

Na službenoj Facebook stranici Općine Sukošan objavljen je videozapis vizualizacije urbanističkog plana uređenja obalnog dijela pojasa u Sukošanu, a više informacija doznali smo od načelnika Općine Ante Martinca.

– Na projektu smo radili više od pola godine, a na samoj vizualizaciji tri mjeseca, rekao je Martinac za Antenu Zadar, dodajući kako ovo nije jedino na čemu se radi:

– Ovo je centralni dio projekta čiji značaj leži u činjenici da povezuje Marinu s centrom Sukošana, no u postupku je i tzv. “Mala Makarska”, obuhvata oko 1600 – 1700 metara, objasnio je.

Radovi će započeti krajem ove ili početkom iduće godine, a cijeli projekt trebao bi se izvesti u sljedećem mandatu, odnosno u iduće četiri godine.

– Nismo radili kalkulacije, kaže Martinac dodajući da EU fondovi predviđaju mogućnost financiranja jednog ovakvog projekta:

– Model, dakle, imamo, vrlo skoro ćemo s resornim ministarstvom definirati način financiranja, rekao je ističući kako je upravo danas pomoćnik ministar mora, prometna i infrastrukture za EU fondove Josip Bilaver bio u radnom posjetu u Općini Sukošan gdje mu je predstavljena navedena Vizualizacija urbanističkog plana uređenja dijela obalnoga pojasa u Sukošanu, kao i planirana nova cesta od Debeljaka do spoja na Tusticu.

Pomoćnik ministra pohvalio je predstavljene projekte i izrazio puno podršku pri realizaciji svih projekata.

Kako će izgledati obalni pojas u Sukošanu, donosimo ovdje:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...