Vladimir Šeks se u Saboru narugao Karamarku: “Think – tank mozgova će doći do rješenja”

Vladimir Šeks, bivši predsjednik Sabora, došao je u utorak na svečani prijem povodom obilježavanja Dana Sabora pa se malo družio s novinarima koje je zanimalo ima li Plenković bar 76 ruku u Saboru koje bi potvrdile njegove nove ministre, piše Dnevnik.hr.

– Očekivanje je slatka nada – a nada se ponekad pretvori u zbilju, odgovorio je Šeks na pitanje hoće li Plenković skupiti većinu do idućeg tjedna, točnije do 7. lipnja kada bi u Saboru trebao predložiti četiri nova ministra.

-Vedremo, progovorio je i talijanski Plenkovićev politički savjetnik.

Vladimir Šeks opet je aktualizirao svoju tezu da bi se u Hrvatskoj trebao raspisati referendum o jedinstvenom datumu na koji bi se obilježavao dan državnosti i dan neovisnosti jer prema Šeksovom mišljenju građani ne znaju kada se što slavi.

Pitanje nije li referendum trebao biti raspisan kada je u Vladi sjedio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je rekao da će vratiti proslavu Dan državnosti na 30. svibnja, Šeks je ironično odvratio:

– Vjerojatno će kada ustanovi think-tank, institut za javne politike za dobrobit Hrvatske, s ekipom mozgova doći do rješenja.

Na pitanje je li razočaran današnjim političarima, Šeks kaže: “Nisam razočaran, nego sam oduševljen”, a nakon toga je znakovito namignuo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...