Mladež Vrsi u borbi za promjene i pokretanje općine koja stagnira

Prije mjesec dana na vrškoj političkoj sceni pojavila se nova opcija, nezavisna lista mladih. Nazvali su se Pokret mladih Općine Vrsi. Krenulo je od malog broja ljudi, a na kraju je postalo nešto veliko! Sama riječ pokret govori da žele da se nešto pokrene, promijeni, jer Općina već godinama stagnira.

– Kolektiv smo mladih i sposobnih ljudi, spremni na rad i puni želje da se borimo za napredak naše Općine koja ima puno neiskorištenog potencijala za bolji život svih nas. Mladi smo, hrabri, uporni, ne bojimo se promjena i želimo da se napokon vrednuje znanje, obrazovanje, poštenje, marljivost i jednakost među ljudima u Općini. Imamo kandidata za načelnika, Luka Perinić, bacc.oec, te kandidatkinju za donačelnicu, Anita Predovan, mag.oec. Također, složili smo nezavisnu listu za ulazak u Općinsko vijeće. Cijela inicijativa oko stvaranja Pokreta  mladih je započela radi podjela u Općini, a mi želimo promicati zajedništvo među mještanima koji su postali nezadovoljni sa životom u rodnom kraju. Život u našoj Općini po mnogima je postao puko preživljavanje jer se ona ne razvija u smjeru u kojem bi trebala i mogla. Točnije, ima sve manje stanovnika jer mlade obitelji napuštaju svoj rodni kraj, tražeći bolji život na drugom mjestu. Mi znamo, štoviše, sigurni smo u to da naša Općina Vrsi, uz vođenje kvalitetne, lokalne, razvojne i fiskalne politike bi mogla postati mjesto poželjno za život. I to je ono što želimo postići! Društvena stabilnost, gospodarski i demografski rast Poljica, Vrsi i Zukava, okosnica su razvoja na kojem ćemo temeljiti svoj rad. Planiramo razviti turizam, poticati mala poduzetništva, obrtništva, OPG-ove, ribarstvo i ostale kulture. Želimo povući sredstva iz europskih fondova koja će pomoći gospodarskom razvoju i ulaganju u infrastrukturu, ceste, vrtiće, škole, rive i priveze, društvena događanja i ostanak ljudi u svim mjestima naše Općine. Zalažemo se za sklapanje poslova putem javnih natječaja, a za sve strateške odluke konzultirati ćemo stanovnike preko javnih tribina i referenduma. Javno ćemo objavljivati sve dokumente i omogućiti uvid u rad općinske uprave. Želimo organizirati Mjesne odbore preko kojih bi se ostvario dijalog s našim stanovnicima te bi se predstavile ideje, planovi i rezultati rada. Reorganizirat ćemo općinsku upravu radi veće efikasnosti i usmjerenosti na pružanje usluga i informacija stanovnicima općine. Smatramo da je došlo vrijeme za promjene i smatramo da smo mi promjena koju svi željno iščekuju. Imamo veliku podršku od naših mještana i zato vjerujemo da našu Općinu možemo učiniti boljom za suživot svih generacija. Naše aktivnosti i program možete pročitati na Facebook stranici Pokret mladih Općine Vrsi i web stranici www.pokretmladihopcinevrsi.com. Također, program ćemo javno predstaviti u Osnovnoj školi Petar Zoranić u Vrsima u petak (12.05.) s početkom u 19h.

Pozivamo sve glasače da nas prepoznaju, da nam daju priliku i da izađu na izbore i glasaju za bolju budućnost, za promjene, za napredak, za zajedništvo! Odaberite Luku za Vašeg načelnika i odaberite kandidacijsku listu grupe birača da nam omogućite da uđemo u Općinsko vijeće i da radimo i da se borimo za Vas!

Ponosno objavljujemo kandidata za načelnika i zamjenicu načelnika, te kandidate za članove Općinskog vijeća Općine Vrsi.

Kandidat za načelnika: Luka Perinić, bacc.oec., Vrsi
Kandidatkinja za zamjenicu načelnika: Anita Predovan, mag. oec., Vrsi

Kandidati za Općinsko vijeće:
1. Luka Perinić, bacc. oec., Vrsi
2. Josip Perković, mag. ing. aedif, Vrsi
3. Josipa Maraš, mag. inf., Vrsi
4. Valentin Vučković, mag. pharm., Poljica
5. Antonio Perinić, Vrsi
6. Kristian Vukić, mag. oec., Vrsi
7. Ivan Jurlina, Poljica
8. Nevena Radić, Vrsi
9. Anita Predovan, mag. oec., Vrsi
10. Ivona Vukić, mag. soc. i paed., Vrsi
11. Martina Bukva, mag. oec., Vrsi

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...