WhatsApp sinoć nije radio, a možda ni danas ne bude dostupan!

Facebookov servis za komunikaciju, WhatsApp, sinoć je nekoliko sati jednostavno prestao raditi u svim dijelovima svijeta. I dok se servis sada vratio u pogon, korisnici su nezadovoljni što ni na koji način preko društvenomrežnih kanala nisu mogli saznati što se dogodilo.

Naime, službeni Twitter profil WhatsApp Status koji bi trebao objasniti što se odvija iza kulisa zadnju poruku je poslao 22. veljače 2014. godine. Profil s preko dva milijuna pratitelja doslovno godinama nije osvježen. Čini se kako je stvar s informiranjem javnosti tim putem prestala funkcionirati taman u doba kada je Facebook trebao kupiti taj komunikacijski servis.

‘Nekoliko sati pristup WhatsAppu nije bio moguć. Popravili smo problem i ispričavamo se zbog nedostupnosti’, izjavili su tek kratko u ovom servisu pod vlasništvom Facebooka, bez tehničkog objašnjenja što je pošlo po zlu.

WhatsApp trenutno ima više od 1,2 milijarde korisnika, a diljem svijeta se koristi kao zamjena za klasične SMS poruke i grupno čavrljanje.

U Brazilu ga se koristi i u profesionalne svrhe, pa ne čudi kako je zbog nekoliko padova u posljednje vrijeme (od čega su dva prethodna pada bila vezana uz sudske naloge) milijune korisnika utjehu pronašlo u konkurencijskom servisu Telegram.

Da je moguće ponavljanje ovog scenarija već danas ili u bliskoj budućnosti, vjeruju i informatički stručnjaci koji ne ostavljaju puno prostora slučajnostima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...