Za nagradu “Cesarica” za najpopularniju pjesmu u 2017. nominirana “Ne mogu te prestat jubit” Tomislava Bralića i klape Intrade

 

Nagrada Cesarica bit će dodijeljena pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Nagrada je dobila ime po pjesmi koja je na prvom Porinu, održanom 1994. godine, osvojila Porina u kategoriji Hit godine. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme koje su uspjehom kod najšire publike obilježile izbornu godinu.

Upravni odbor čine Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

On provodi cijeli proces odabira pjesama koje konkuriraju za Cesaricu u prvom krugu glasovanja, i to temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama te broju pregleda javno dostupnih video brojeva na internetu.

Dana 25. travnja Upravni odbor Cesarice objavio je listu od 40 pjesama kandidata za nagradu. U konkurenciji najpopularnijih domaćih hitova koji se bore za Cesaricu nalazi se i “Ne mogu te prestat jubit” Tomislava Bralića i klape Intrade.

Glasovanje putem SMS poruka i preko službene stranice nagrade Cesarica započinje 1. svibnja, i odvija se u dva kruga tijekom dva mjeseca.
Nakon prvog kruga glasovanja, na osnovi najvećeg broja glasova publike, proglašava se 12 pjesama koje su nominirane za nagradu Cesarica i koje ulaze u drugi krug glasovanja.

Nagrada Cesarica dodijelit će se pjesmi koja u drugom krugu glasovanja osvoji najveći broj glasova publike.

Završna svečanost dodjele nagrada ove će se godine održati 7. srpnja na Prokurativama u Splitu, u tjednu kada se održava i Splitski festival, uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...