Zadar će obrazovati IT stručnjake; Uvodi se studijski smjer Informacijske tehnologije

Od iduće akademske godine 2017./2018. na Sveučilištu u Zadru kreće s izvođenjem novi preddiplomski izvanredni stručni studij pod nazivom Informacijske tehnologije.

Od iduće akademske godine 2017./2018. na Sveučilištu u Zadru kreće s izvođenjem novi preddiplomski izvanredni stručni studij pod nazivom Informacijske tehnologije.

Studij će se izvoditi u suradnji s Tehničkim Veleučilištem u Zagrebu te s lokalnim IT tvrtkama.

Predstavljanje novog preddiplomskog izvanrednog stručnog studija pod nazivom Informacijske tehnologije održat će se u utorak, 6. lipnja 2017. godine u dvorani 3.6. u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zadru (Mihovila Pavlinovića 1) s početkom u 13.30 sati.

Područje informacijskih tehnologija omogućava pretvaranje osobnih interesa u obećavajuću karijeru. Ovaj studij priprema vas za gotovo svaku industrijsku granu, od financijskih i bankarskih usluga, državne i javne uprave, bolnica i zdravstva, proizvodnje, prodaje, zabave i dr. Tijekom studija studenti se upoznaju s različitim inovativnim oblicima i strategijama (učinkovitog) timskog rada.

Posljednje godine globalno su obilježene ekonomskom krizom i stagnacijom u većini sektora, ali ne i u području IT-a. Dok brojke nezaposlenih na burzama nažalost rastu, IT industrija bilježi sjajne rezultate i žudi za kompetentnom radnom snagom. Brojne globalne/nacionalne analize i izvješća ukazuju na deficit broja visokoobrazovanih u širem STEM području (Science, Technology, Engineering and Mathematics), što ukazuje na rastuće potrebe za različitim profilima IT stručnjaka.

Inicijativa za pokretanje stručnog studija informacijskih tehnologija došla je izravno „s terena“, od predstavnika zadarskih IT tvrtki koje već duže vrijeme javno govore o izrazitoj potrebi za studijskim programima koji bi zainteresirane i motivirane pojedince pripremali za rad u stalnom rastućem IT sektoru.

 

Više informacija o samom studiju možete pronaći na stranici http://sit.unizd.hr ili upitom na e-mail [email protected]. Početak izvođenja studija planiran je za listopad 2017. godine, a obavijest o početku zaprimanja prijava za upis na studij bit će objavljena uskoro.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...