Zadarski mališani i školarci trče za pomoć djeci u Kongu

Povodom međunarodnog dana sporta Osnovna škola Zadarski Otoci organizira tradicionalni školski kros za učenike škole. Kros je kao i prethodnih godina humanitarnog karaktera. Djeca nastavnici, profesori i roditelji prikupit će sredstva za pomoć obrazovanja djece u Kongu preko naših misionara franjevačkog reda pod geslom ŠKOLA -ŠKOLI.

U provedbi krosa sudjeluje škola, profesori tjelesnog odgoja, Atletski klub Alojzije Stepinac i dječji vrtić Radost Bili Brig .

“Radostan sam da kroz oblik poticanja djece na bavljenje sportom možemo pomoći i našim školskim prijateljima na drugom kraju svijeta”, naglašava ravnatelj škole Davor Bari,ć a glavna organizatorica događanja nastavnica Ana Marija Botica neumorno priprema i izložbu o životu i radu misionara u Africi (slike ustupio fra Drago Ljevar ) poznati franjevac, humanitarac, duhovnik i nadasve ljubitelj sporta.

“Ovim putem pozivam i sve ostale škole i institucije da se priključe prikupljanju sredstava za ovakve plemenite namjene”, naglašava predsjednik atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović koji će nazočiti krosu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...