Zadarski SDP, HNS i HSS odali počast poginulima u borbi protiv fašizma

Jutros su na gradskom groblju podno spomenika palim borcima za slobodu Zadra izaslanstva Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata i Hrvatske seljačke stranke obilježila Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe.

Vijence su položili i zapalili svijeće, predsjednica gradske organizacije SDP-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra Sabina Glasovac, predsjednik Gradske organizacije HNS-a i kandidat za zamjenika gradonačelnice Kristijan Kovačević i predsjednik gradske organizacije HSS-a, Marijan Maroja.

Sabina Galasovac tom je prigodom izjavila: Antifašistička borba je vratila Zadar Hrvatskoj i Dan pobjede nad fašizmom je važan dan za naš grad. Svjedoci smo svakodnevnog umanjivanja doprinosa antifašističke borbe u stvaranju moderne Hrvatske i Zadra. Ponovno se nameću ideje onih koji su ovaj grad poklonili fašistima. Na nama je, svima kojima je stalo do izgradnje modernog i slobodnog društva, i društva jednakih šansi da se svakodnevno zalažemo za vrijednosti antifašizma na kojima je izgrađena moderna Europa i Hrvatska. Nije slučajno da se Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom obilježavaju na isti datum. Svim Zadrankama i Zadranima čestitam Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Imamo sreću da živimo u slobodnom Zadru. Na nama je da njegujemo vrijednosti slobode, otvorenosti, solidarnosti i uključivosti te da osiguramo što bolji život svakom građaninu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...