Zadarski Taste and Travel festival predstavit će budućnost na E@T konferenciji!

E@t: Food in the digital age, nova je zanimljiva konferencija koja nam nudi uvid u budućnost hrane i industrija povezanih s hranom iz kuta gledanja svjetskih i domaćih stručnjaka.  Konferencija dolazi u Hrvatsku i  Zadar prvi put. Zanimljiva konferencija, na koju predavači dolaze iz cijelog svijeta, održat će se u zadarskom Arsenalu 25. i 26. kolovoza. Predstavit će inovacije u prehrambenoj indsutriji te trendove koji će oblikovati budućnost hrane. Konferencija se održava u sklopu Taste and Travel festivala koji će od 21. do 28. kolovoza u Zadar ponovno privući tisuće ljubitelja gastro specijaliteta.

Cilj konferencije E@t je stvoriti mrežu mladih, inovativnih ljudi čije će ideje mijenjati prehrambenu industriju. Četiri tematske cjeline, Hrana kao posao, Inovacije, Trendovi te Hrana u kontekstu javnog dobra, bit će podijeljene po sektorima zanimljivim za sudionike iz pojedine grane prehrambene industrije i povezanih industrija. Konferencija će tako na jednom mjestu okupiti  mlade inovatore te opinion makere i influencere iz industrije ali i potencijalne ulagače koji mogu mladima omogućiti povezivanje s tržištem te osigurati da dobra ideja postane stvarnost.

Četvrto izdanje višeosjetilnog Taste and Travel festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Generalni partner projekta je HEP, a uz E@t, u sklopu festivala održat će se i Sajam proizvoda hrvatskog sela koji će posjetiteljima ponuditi najbolje autohtone hrvatske proizvode, dok će Craft beer festival  na zadarskoj rivi predstaviti piva iz kućne radinosti domaćih majstora uz vrhunski glazbeni program. Partneri projekta su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. u čijem se Arsenalu održava konferencija te turistička zajednica grada Zadra.

Taste and Travel festival nastao je 2014. u organizaciji Kluba zadarskih studenata i Hrvatske udruge mladih, a kasnije im se pridružuje udruga studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion i udruga Proizvodi hrvatskog sela. Vrijednost projekta prepoznala je i zajednica Globalshapers, inicijativa Svjetskog ekonomskog foruma čija hrvatska podružnica od ove godine sudjeluje u organizaciji projekta. Taste and Travel  se tako pretvorio u vodeći gastro – turistički događaj koji se već tradicionalno odvija krajem ljeta. Ove godine očekuju se tisuće posjetitelja, predavača i mladih inovatora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...