Zadranin Filip Kalinić vratio se iz Ugande gdje je volontirao u sirotištu, pogledajte priču o njegovoj afričkoj avanturi

Za Filipa Kalinića svi smo čuli nakon što je njegov video afričkih siročića koji pjevaju hit kralja funka “Ti si mi u mislima” osvojio internet i postao hit na društvenim mrežama. Ovaj mladi inženjer građevine u afričkom sirotištu na tromeđi Ugande, Runade i Konga proveo je mjesec dana volontirajući u izgradnji pumpne stanice koja bi djeci uvelike olakšala život. Osim što je mališane naučio hitu Dina Dvornika, Filip je u daleku Ugandu donio i dašak Zadra, budući da ih je “zarazio” košarkom za koju su djeca čula po prvi put. Sa sobom je spakirao tabelun na kojem piše Tornado Zadar, mrežicu za koš i dresove, a sve ostalo je povijest.

O Filipu, koji ljeta provodi u Zadru, odakle mu je otac, ekipa HRT-ovog “Labirinta” snimila je prilog. Njegove prve impresije o afričkoj avanturi možete pročitati na Anteni Zadar, a kako je u Nkuringo Bright Future Pre and Primary school provodio dane, pogledajte u prilogu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...