Završeno 25. Državno natjecanje “Sigurno u prometu”; Ekipi Zadarske županije 13. mjesto

Jučer je završilo 25. Državno natjecanje “Sigurno u prometu”, čiji je domaćin po deveti put bio Zadar. Pobjednička ekipa Hrvatske, koju čine prve dvije djevojčice i prva dva dječaka, a koja odlazi na europsko natjecanje:

1. Marija Švaljek – Krapinsko-zagorska županija
2. Frida Horvat – Međimurska Županija
3. Alen Jurina – Krapinsko-zagorska županija
4. Lovro Smičić – Brodsko-posavska županija

Treće mjesto su osvojili Vinko Bulum iz Splitsko-dalmatinske županije i Nika Mihin iz Varaždinske županije. Ekipa Zadarske županije, Ana Bobanović, Nina Lukić, Angelo Batur i Luka Škara, osvojili su 13. mjesto od ukupno 21 ekipe.

„Sigurno u prometu“ je prometno-edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom koje se obučavaju i natječu u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te u vještini upravljanja biciklom u simuliranim prometnim uvjetima, učenici osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina.

Ovogodišnje, 25. državno natjecanje održalo se u Zadru, od 23. do 26. svibnja. Organizatori natjecanja su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a domaćin i suorganizator natjecanja je Autoklub „Zadar“.  Škola domaćin, u kojoj se natjecanje održalo je Osnovna škola Zadarski otoci. Sudjelovale su ekipe iz svih županija i Grada Zagreba. Svaku županijsku ekipu činilo je četvero učenika (dvije djevojčice i dva dječaka) i njihovi mentori. Ekipe i njihovi mentori bili su smješteni u TN Zaton u Zatonu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...