Atletičari i atletičarke kluba Alojzije Stepinac s prvenstva Hrvatske u Osijeku vratili se s pet medalja

Proteklog vikenda u Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje te za kadete i kadetkinje. Na prvenstvu je sudjelovalo 28 atletičara i atletičarki Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar pod vodstvom trenera Mate Bulića, Slobodana Miolovića i Hrvoja Perice. Brojna ekspedicija osvojila je 5 medalja od toga jednu zlatnu medalju, dvije srebrene i dvije brončane medalje.

Luka Krševan Nižić u kategoriji kadeta nastavio je svoj niz nepobjedivosti u skoku u dalj osvojivši prvo mjesto sa skokom 6.08 u posljednjoj seriji i time pokazao karakter vrhunskog skakača. Laura Bartulov u konkurenciji kadetkinja osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj skočivši osobni rekord 5.24.

Najveće iznenađenje priredio je mlađi kadet Branimir Nakićen u trčanju na 60m osvojivši srebrenu medalju s rezultatom 8.15 dok je najuspješnija mlađa kadetkinja Marcela Rušev osvojila dvije brončane medalje u trčanju na 60m 8.35 i u trci na 200m 27.35. Odlične nastupe imali su i ostali sudionici koji su istrčali osobne rekorde u svojim disciplinama predvođeni Stipom Radovićem na 300m prepone .

Zbog jakog nevremena otkazane su utrke u štafetama gdje su atletičari trebali braniti prošlogodišnje zlato .

Klubski miting koji se trebao održati 2.07 prebacuje se za jesen kad će poprimiti i međunarodni karakter te će biti test da se dogodine u Zadru održi veliki atletski miting na kojem će nastupiti ponajbolji atletičari iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije, Bugarske i Grčke.

U subotu 1.07 s početkom u 19 sati klub organizira druženje za sve starije članove kluba  i sudionike prvenstva Hrvatske pred malu ljetnu stanku  od tri tjedna kad počinju pripreme za drugi dio sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...