Bepo Filipi: “Profesionalac sam, neću dozvoliti da me podle stvari skrenu s mog puta!”

U tijeku priprema za Europsko prvenstvo koje se od 14. do 25. lipnja održava u Harkivu, državni prvak u boksu, Saljanin Josip Bepo Filipi prima neočekivan i nimalo ugodan telefonski poziv. Za njega mjesta u reprezentaciji ipak nema, a zemlju u Ukrajini predstavlja Alen Babić.

Odlukom izbornika boksačke reprezentacije Leonarda Pijetraja, član čijeg kluba je sam Babić.

Razgovarali smo s Bepom koji je prije samo nekoliko dana izjavio kako je u najboljoj formi do sada i kako pretendira na najviše postolje ovog natjecanja.

Kako si primio ovu vijest, jesi li je u bilo kojoj soluciji očekivao?

Pogodila me ova vijest, naravno da je. Previše je tu bilo treninga sparinga i odricanja da me ne bi smetalo. Previše smo uložili ja i moj Gladijator tim da bi nam bilo svejedno. Prvo sam saznao da je Alen br.1 za odlazak na EP. a ja br.2. Ali nisam se zamarao previše time dok nije došlo vrijeme za izborni sparing. U tom sparingu sam bio bolji i onda je izbornik Pijetraj tražio još jedan sparing dva dana prije puta. Tada su se počele slagati kockice…

U više smo navrata razgovarali o odlasku; bio si uzbuđen, spreman, željan medalje. Je li te ovo demotivira, gubiš li volju za treninzima? 

Da, bio sam uzbuđen jer znam da mi je mjesto tamo i da sam to zaslužio, nadao sam se medalji i da ću se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo. Pa neću ja izgubiti volju, ja sam profesionalac, neću dozvoliti da me takve podle stvari skrenu s mog puta.

Alen Babić, vječni protivnik… Kako komentiraš izbor njega? Je li to zaslužio svojim uspjesima?

Što se tiče Alena, nije on moj vječni protivnik, ja sam njegov pošto je on izgubio zadnji meč. Pobijedio sam ga na prvenstvu i postao prvak i već time zaslužio da idem na EP.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...