Birališta u Zadarskoj županiji bilježe solidan odaziv

U tijeku je drugi krug lokalnih izbora za općinske načelnike i gradonačelnike. Državno izborno povjerenstvo objavilo je u 12 sati prve rezultate izlaznosti, a Zadarska županija do 11:30 sati bilježi solidan postotak birača koji su pristupili glasovanju te je nakon Ličko-senjske županije ‘najpopularnija’.

Ukupno je na razini države izborima pristupilo 14,81% birača koji imaju pravo glasa u drugom krugu, a postotak za Zadarsku županiju penje se na 23,65%. U prvom je krugu do 11:30 sati u Zadarskoj županiji na birališta izašlo 15,83% birača s pravom glasa.

Danas se glasuje u Galovcu gdje su u drugi krug ušli Slavko Šare i Marin Gulan; u Gračacu gdje birači biraju između Nataše Turbić i Gorana Đekića; u Kalima gdje izbor pada na Duška Vidova ili Marka Kolegu; u Kolanu gdje birači biraju između Šime Gligore i Marina Pernjaka; u Pagu gdje se za poziciju gradonačelnika i dalje natječu Ante Fabijanić i Igor Karavanić; u Pakoštanima gdje se glasuje za Žonija Maksana ili Milivoja Kurtova; u Posedarju gdje mještani biraju Ivicu Zurka ili Ivicu Klanca (sina Ive); u Povljani gdje načelnikom žele biti Ivica Pogorilić i Šime Jurišić; u Salima gdje odabir pada na Zorana Morovića ili Marijana Crvarića; u Škabrnji gdje će mještani listiće ubacivati za Nediljka Bubnjara ili Ivana Škaru; te u Vrsima gdje se bore Sandra Vukić i Luka Perinić.

Ukupno je neodlučnih 10 općina i jedan grad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...